PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk -İş: Devletin Görevi Şiddet Kullanmak Değildir


SESSİZCE
04-24-2008, 13:22
TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamaya ''kararlı olduklarını'' belirterek, ''Devletin görevi, cebir ve şiddet kullanmak değildir. Devletin görevi, kanunlara uyulmaması halinde kanunlara uyulmamasının gereği olan dava açma hakkını kullanmaktır'' dedi.

Türkel, TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların şube başkanları ile TÜRK-İŞ 1. Bölge Temsilciliği'nde 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Türkel, 1977 yılı 1 Mayıs'ında Taksim Meydanı'nda meydana gelen olaylar nedeniyle ''her yıl 1 Mayıs geldiğinde bilinçli ya da bilinçsiz olarak 1 Mayıs'ın korku ve tedirginlik günü olarak gösterildiğini'' savundu.

Başbakan Erdoğan'ın, 1 Mayıs ile ilgili son açıklamalarında ''talihsiz ifadeler'' kullandığını dile getiren Mustafa Türkel, ''Sayın Başbakan'ın bu açıklamalarını yorgunluğuna, asabiyetine veriyoruz. Umuyorum bunu düzeltir ve işçilerden, çalışanlardan özür diler'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunan Türkel, ''Taksim'de 1 Mayıs kutlamasını ve tatil olması isteğini bir inatlaşma olarak kimse görmesin. Bu, halkın ve çalışanların bir talebi olarak görülsün'' diye konuştu.

''Hükümete çağrıda bulundunuz, ancak çağrınıza cevap gelmezse, İstanbul Valiliği Taksim yasağını uygularsa, geçen yıl yaşanan olayları da göz önüne alırsak ve bu sene yaşanabilecek olaylardan kim sorumlu olacak?'' sorusuna karşılık Türkel, şöyle dedi:

''Biz vergisini ödeyen, üreten vatandaşız. Ülkenin ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına büyük katkılar veren emek dünyasıyız. Yılbaşı kutlamalarına, futbol karşılaşmaları sonucu zafer kutlamalarına açık olan Taksim'in yalnız emekçilere yasak olmasını içimize sindiremeyiz. Bunun sorumlusunu aramak istemiyoruz. Biz olay olacak gibi bakmıyoruz ama devletin görevi cebir ve şiddet kullanmak değildir. Devletin görevi kanunlara uyulmaması halinde kanunlara uyulmamasının gereği olan dava açma hakkını kullanmaktır. Devlet cebir ve şiddet kullanamaz. Devlet, vatandaşına nazik davranmak zorunda. İlle sorumlu aranırsa yasalar bu konuda açıktır. Şiddete başvurmadığımız sürece devletin herhangi bir organının bize karşı şiddete başvurması suçtur.''
kaynak:www.haberler.com/turk-is-devletin-gorevi-siddet-kullanmak-degildir-haberi/