PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabah ve Atv'nin Satışı Meclis Gündeminde


SESSİZCE
04-24-2008, 13:21
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ile Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanlığına sundukları soru önergesiyle Sabah Gazetesi ve ATV'nin satışını Meclis gündemine getirdi.

Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, ''Sabah-ATV iktisadi bütünlüğünü satın alan ve damadınızın genel müdür olduğu holdinge, Vakıfbank ve Halkbank'tan verilen 750 milyon dolar kredinin faizi ve geri ödeme koşulları nelerdir? Krediler kaç yıl vade ile verildi'' sorusuna yer verdi.

Kredilerin teminatlarının açıklanmasını isteyen Ersin, kredi karşılığında Sabah-ATV hisselerinin rehin edilip edilmediğini sordu. Varsa rehin edilen hisselerin oranının ne olduğu sorusunu yönelten Ersin, ''Sabah-ATV iktisadi bütünlüğüne ortak olan Katar firması ne zaman kuruldu? Söz konusu Katar firmasının sırf bu ortaklık için ve Başbakanın bu ülkeye yaptığı ziyaretten sonra ve ısrarlı talepler üzerine, apar topar kurulduğu doğru mudur'' dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'e, Sabah ve ATV'nin satışında ihale bedelinin yüzde 50'sinin neden depo olarak istenmediğini sordu.

Katar firmasının Sabah ve ATV'ye ortak olması için herhangi bir politikacının aracı olup olmadığı sorusunu da yönelten Ağyüz, kamu bankalarına kredi verilmesi için siyasi baskı yapıldığı iddialarını da gündeme getirdi.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede, Çalık grubuna kamu bankalarından verilen kredileri sordu.
kaynak:www.haberler.com/sabah-ve-atv-nin-satisi-meclis-gundeminde-haberi/