PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çelik Tel


ozkangk
05-27-2019, 14:55
Çelik Tel Nedir?
Çelik teller hayatımızın her anında kullandığımız pek çok ürünün malzemesidir. Tel, genellikle ince, uzun ve eğilebilen kesit dairesel metal ve ya sentetik malzemedir. Teller genel olarak çelik, bakır, alüminyum ve paslanmaz çelikten üretimi olmaktadır.
Başta otomotiv, beyaz eşya olmak üzere tarım, ziraat gibi birçok sektörde geniş anlamda kullanım alanı olan çelik teller basma ve çekme yaylarında kullanılırlar. Biz bu yazıda çelik telleri açıklayacağız.
Çelik Teli Özellikleri Nelerdir?
Çelik telin özellikleri;
• Korozyon direncine sahiptirler
• Ürün dayanıklılığı anlamında uzun vadede sizi yarı yolda bırakmaz
• Yüksek sıcaklıklarda mekanik basıncı dayanıklıdır
• Radyasyona karşı dayanıklı yapısı bulunmaktadır
• Temizlenmesi kolay olduğu için tıbbi yerlerde kullanılabilir
Çelik Tel Ölçüleri Nasıldır?
Çelik teller 0,20 mm ile 13 mm çap aralığında SL-SM-SH kalite olarak üretim yapılmaktadır. 0,20-0,40 mm c kalite ve 9,50 mm ve üzeri C kalite teller DIN 17223/64 standardına göre üretilmektedir.
Çelik Tel Çeşitleri Nelerdir?
Çelik tellerin birçok çeşidi vardır. Bunlar;
Örgülük ve Genel Amaçlı: Örgülük çelik teller, uzun süre kullanımdaki seçeneklerde yerilmeleri, görüntü ve yüzey parlaklarını uzun vadede koruyan, aşırı ısı ve gerilimine dayanıklı malzemelerdir.
Yaylık Amaçlı: Yaylık çelik tellerin temel özelliği enerji depolayan ve enerjinin geri salınımına imkan gösteren kimyasal bileşenler ile üretilmiş olmalarıdır. Gerilime karşı dirençli malzemelerdir.
Soğuk Şekillendirme Amaçlı: Çelik teller düşük ısılarda form alabilme özelliğine sahip olabilmek için soğuk şekillendirmeye alınırlar. Bu çelik teller; perçin, vida, cıvata, somun ve ankaraj dili kullanmaktadır.
Ezik Tel: Otomotiv, gıda inşaat gibi birçok sektörde kullanılmaktadır.
Mesh Filtre Teli: Süzgeç ve filtre tel olarak çeşitli yerlerde yaygın olarak kullanılan çelik tellerdir. Aşırı sıcaklığa dayanabilmeleri sayesinde asidik ortamlarda rahatlıkla kullanımları tercih edilir.
Çelik Tel’ De Neden Altın Kural?
Sektöründe kaliteli kadrosu ile dünya standartlarında üretilen ürünler belirli test aşamasından geçmektedir. Tek aşamasından geçen ürünler satışa sunulmaktadır. Kaliteli malzemelerimiz ile ürünler uzun ömür garantilidir. Müşterilerine her zaman önem veren bir şirket olan Altın Kural ile aldığınız üründe paranızın karşılığını alacaksınız.
Daha fazla detaylı bilgi almak için bizimle iletişime (https://www.altinkuralmetal.com/celik-tel-ozellikleri.html) geçiniz.