PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evi cephanelik gibi çıktı


MetinCeylan
04-23-2008, 17:22
http://www2.internethaber.com/images/news/61148.jpg
Evi cephanelik gibi çıktı
23 Nisan 2008 Çarşamba 17:19
Eşine kızıp kaldığı eve el bombasıyla saldıran emekli polis memurunun evi, adeta cephanelik çıktı. İşte korku evinden çıkanlar;


Adana’nın Ziyapaşa Mahallesi, cinnet geçiren emekli özel harekat polisinin, gece yarısı ailesine karşı düzenlediği el bombalı kalaşnikoflu saldırısıyla sarsıldı.

Tüm emekli ikramiyesini genç sevgilisiyle yiyen 3 çocuk babası emekli polis memurunun terör operasyonunu andıran saldırısında 20 yaşındaki oğlu parçalanarak can verirken, 48 yaşındaki eşi Necmiye Yılmaz, 46 yaşındaki baldızı Hanife Avcı ve Hanife Avcı'nın 9 yaşındaki kızı Emine Avcı yaralandı.
TESLİM OLDU

Olaydan sonra otomobiliyle kaçan 50 yaşındaki emekli polis memuru Hasan Yılmaz, yolda jandarma karakoluna giderek teslim olan emekli polis memuru Hasan Yılmaz’ın sorgusu sürüyor. Cinayet Bürosu’nda ifade vermek istemeyen Yılmaz’ın kaldığı ev ise cephanelik gibi çıktı.
TAKDİR BELGELİ

Yılmaz’a, Bitlis Valiliği’nce 27 Mayıs 2002’de başarılı görevlerinden dolayı takdir belgesi verildiği belirlendi. Yılmaz'ın evindeki aramada, ‘Haşhaş ve Emperyalizm’, ‘Deşifre’, ‘Türkiye ve Ortadokslar’, ‘Bay Pipo’ adlı kitaplar ile 1995’de Adana ve Antakya İl Jandarma ve Emniyet Müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonların krokileri de bulundu. Katil zanlısı Yılmaz’ın evinde bulunan diğer silahlar ve eşyalar ise şöyle:
EVİ CEPHANELİK GİBİ

“Seyyar dipçikli kaleşnikof piyade tüfeği, 470 kaleşnikof fişeği, dolu lav silahı, piyade tüfeğine ait 30’luk şarjör, av tüfeği, 12 tabanca fişeği, 11 av tüfeği fişeği, 1 tabanca şarjörü, ‘çek mastır’ tabir edilen bıçak, kar maskesi, kelepçe, silah bakım seti, 100’ü mayonlu 9’u mayonsuz 109 fişek, 4 hücum yeleği, 3 özel harekat kamuflaj elbisesi, 1 pusu tulumu, 3 özel harekat beresi, 2 kar başlığı, 1 rüzgar yeleği, 1 siyah renkli özel harekat elbisesi, 3 panço, 3 fular, 1 yeşil parka, bir çift kamuflaj eldiveni, 1 rüzgar pantolonu, 1 kamuflaj elbisesi, 1 takım kar elbisesi, 2 kamuflaj tişörtü, İçel Valiliği Emniyet Müdürlüğü’ne giriş belgesi, 1 şişme yatak, 11 polis elbisesi işaretleri, 2 polis parkası, montu, 8 polis gömleği, 3 polis şapkası, 168 av tüfeği kartuşu, 250 gramlık barut kutusu, 1 lehim makinası, 2 metre elektrik kablosu.”
SİLAHLAR İÇİN AYRICA SORGULANACAK
Evi cephanelik gibi olan katil zanlısı polis Yılmaz’ın, bombaları, kaleşnikof tüfeği, lav silahı ile diğer silahları daha önce özel harekatta görev yaparken teröristlerle girdiği çatışmada ölen teröristlerin üzerlerinden ya da bulunduğu birimden almış olabileceği üzerinde duruluyor. Terörle Mücadele Müdürlüğü polislerinin de, bu silahlarla ilgili olarak Yılmaz’ı ayrıca sorguladığı belirtildi.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=138005