PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fener’in Appiah kurnazlığı


MetinCeylan
04-23-2008, 12:37
http://www2.internethaber.com/images/news/7129.jpg
Fener’in Appiah kurnazlığı
23 Nisan 2008 Çarşamba 12:27
G.Saray’ın Ribery, Beşiktaş’ın Bosque’de uğradığı zararlardan ders çıkaran F.Bahçe, Appiah'ta çözümü buldu.

Galatasaray’ın Franck Ribery, Beşiktaş’ın Vicente Del Bosque’de uğradığı zararlardan ders çıkaran yönetim, bütün alacaklarını ödeyerek Ganalı yıldızın FIFA yolunu kapattı, sözleşmesini de opsiyonu kullanarak 2010’a kadar uzattı

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray’ın Ribery, Beşiktaş’ın Del Bosque davalarında yaptığı hataya düşmemek için Stephen Appiah’a karşı tüm sorumluluklarını yerine getirerek beklemeye geçti.
800 BİN EURO ÖDENDİ
Sağlık sorunları nedeniyle 4 aydır takımdan ayrı kalan Ganalı futbolcunun bedelsiz serbest kalmasının önüne geçmek isteyen sarı-lacivertliler, aylık 200 bin eurodan sonuncusu nisanda olmak üzere toplam 800 bin euroluk hak edişlerini ödediği öğrenildi.
AÇIK KAPI BIRAKMADI
Appiah’ı kendi isteğiyle gitmeye zorlayıp, asgari 10 milyon euroluk gelir sağlamayı planlayan yönetimin, FIFA bünyesinde hiçbir açık kapı bırakmadığı bildirildi.
Beşiktaş’ın, Bosque davasında sözleşmeyi feshederek yüklü tazminat ödemesi, Galatasaray’ın ise yasal sürede Ribery’e gerekli ödemeleri yapmadığı için tek kuruş kazanamamasını dikkate alan sarı-lacivertli kulübün, FIFA ile yaptığı yazışmalarda özellikle “fesih” sözcüğünü kullanmadığı ve hukukçuların özeni sayesinde haksız pozisyona düşmekten kurtulduğu bildirildi.

HER ŞEY BELGELİ
Fenerbahçe’nin, 31 Temmuz 2005’te transfer ettiği Appiah’ın sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyonu, sakatlığının ciddi olduğunun ortaya çıkmasından sonra 2008 Şubat’ta kullandığı ortaya çıktı. Bu durumda 31 Mayıs 2009’ta biten sözleşme, otomatikman 2010’a kadar uzamış oldu. Ganalı oyuncuya ilk yıl için 1 milyon 900 bin euro, ikinci yıl 1 milyon 850 bin euro ödeyen, bu sezon için 1 milyon 950 bin euroyu taahhüt eden yönetim, 2008-09 ve 2009-10 dönemleri için de 2’şer milyon euro vereceğini sözleşmesine yazmıştı.
Avrupa’da kulüp arayan Appiah’ın ayrılmaya karar vermesi halinde Fenerbahçe son 2 yılda ödemesi gereken 4 milyon eurodan kurtulacak. Ayrıca bonservisinden de 10 milyon euroya yakın bir gelir elde edilecek.

RAPORLU YANIT
Appiah’ın, kendisine yanlış teşhis konduğu yolundaki iddialarına Ankara’da konunun uzmanı bir profesör ve sağlık ekibi tarafından hazırlanan raporla yanıt veren Fenerbahçe’nin, Ganalı oyuncunun menajeriyle hiç temasta bulunmadığı ifade edildi.
Fenerbahçe, Appiah’ın dönmesi halinde sözleşmesi bitinceye kadar oynaması kozunu kullanacak. Bu ise gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde daha büyük başarılara ulaşmanın hesaplarını yapan ve yabancı kontenjanını en iyi şekilde kullanmayı planlayan kulübün başını ağrıtacak.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=138025