PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversitelere kadro müjdesi


*fanii*
11-23-2007, 01:14
2008 yılı için üniversitelere 5 bin araştırma görevlisi alınacak !



Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, geçen hafta Ankara’da Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bilim Teknoloji Kurulu’nda araştırma görevlisi sayısının azlığı, maaşlarının yetersiz olduğu konusunun ele alındığını anlattı.
Haberin devamı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın toplantıda üniversitelere 3 bin araştırma görevlisi kadrosu verileceğini söylediğini belirten Prof. Akaydın, kendisinin de söz alarak, Başbakan’a bu sayının az olduğunu söylediğini aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın kendisini desteklediğini belirten Akaydın, “Toplantı sonunda, Sayın Başbakan Erdoğan, 2008 yılı için üniversitelere 5 bin araştırma görevlisi müjdesi verdi” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın bu müjdesinin Türk üniversiteleri ve Türk araştırma geliştirme potansiyeli adına önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akaydın, “Başbakan Erdoğan’ın bu tavrını üniversite camiası olarak müjde olarak kabul ediyoruz. Bunun arkasından gelecek müjdeleri de bekliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Akaydın, özellikle akademisyenlerin ekonomik statülerinin düzeltilmesi, üniversitelerin idari personel sayısının artırılması, üniversite hastaneleri ve döner sermayelerinin yaşadığı sorunların çözümlenmesi ve üniversitelerin bilim alt yapılarının güçlendirilmesi konusundaki taleplerinde de yeni müjdeler beklediklerini dile getirdi.

Son 4 yılda Türkiye’nin Ar-Ge harcama bütçelerinde artış olduğunu, Ar-Ge harcamalarının yüzde 0.67’den yüzde 0.79’a çıktığını kaydeden Prof. Dr. Akaydın, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu, 2013 yılındaki yüzde 2’lik hedefe varması için çok uğraş verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=306283)