PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Cami ile okulun sevabı eşittir''


*fanii*
11-23-2007, 01:09
http://image.haber3.com/haber/747.jpg


Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'ndan okul-cami ayrımı tartışmasına son noktayı koydu


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Bardakoğlu, "Cami, okul, hastane ve köprü yaptırmanın sevabı eşittir" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, ailelerini ikna ederek bu yıl 3 bin kız çocuğunu okula kayıt ettirdiklerini açıkladı.

Bardakoğlu, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın'ın babası merhum Osman Nuri Saygın anısına yaptırdığı ve onun adını taşıyan cami ve eğitim merkezinin açılışı için geldiği İzmir'de, camilerin sosyalleşme yerleri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Cami, okul, köprü, hastane yaptırmanın sevabı eşittir. Biz kurum olarak bu yıl 3 bin kız öğrenciyi okula kayıt ettirdik, ailelerini ikna ettik. Üç büyük ilde okul yaptırdık."

Açılışını yaptığını caminin, kütüphanesi ve kurslarıyla istedikleri cami prototipine uyduğunu kaydeden Bardakoğlu, "Camilerimizin avlusunda imamın lojmanından ziyade çocuk, genç ve kadınların eğitileceği halk eğitim merkezleri olmalı" diye konuştu.

Vali Cahit Kıraç'ı ziyaret eden Bardakoğlu, Diyanet'in bilginin sağlam temeller üzerine oturması ve yaygınlaştırılması için mücadele verdiğini belirterek, aydınlık din bilgisinin olmadığı yerde istismar olacağına dikkat çekti.

Atatürk'ün Diyanet'i kurarken yaşadıklarının anlatıldığı "Atatürk" adlı kitabını Kıraç'a hediye eden Bardakoğlu, "Diyanet'in, gerek cumhuriyetin ilkeleriyle gerek laiklikle ahenk içinde çalışmayı temel bir görev saymaktadır" dedi.

Bardakoğlu, Avrupa'daki Türklerin hac kontenjanının 16 binden 8 bine düşürüldüğünü, 8 bininin seneye gönderileceğini söyledi.


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=302405)