PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayanda pantolon günah mı ?


*fanii*
11-23-2007, 01:08
http://image.haber3.com/haber/24329.jpg


Bayanların pantolon giymesi günah mı? Namazda takke takmak zorunlu mu?


Diyanet İşleri eski Başkanı Süleyman Ateş'in bazı sorulara verdiği cevaplar:

Namazda takke takmak zorunlu mu?

SORU: Başıma takke takmadan namaz kılıyordum. Bir yerde okuduğuma göre o zaman namazım mekruh oluyormuş. Şimdi takke takmaya başladım. Takmayı unuttuğumda namazı tekrarlamam gerekir mi? (N. Ö.)

CEVAP: Erkeğin namazda kapatması gereken yerler göbekle diz kapağı arasıdır. Göbeğinden diz kapağına kadar olan kısmı kapalı olan erkek namaz kılar ve namazı mekruh değildir. Ama namaz kılarken kalpte vesvese, dünya işleri dolaşıyorsa işte o namaz gerçek namaz değildir. Sadece bir şekildir. Siz öyle uydurmalara bakmayın.

Hacda ihramlı olanların başı açıktır. Namaz mekruh olsa hacıların başlarını kapatmaları gerekir. Siz başınızdan ziyade kalp kapısını vesveselere, kötü düşüncelere, kine, nefrete, dedikoduya kapatın. O zaman namazınız makbul olur.

Kadının pantolon giymesi

SORU: Bayanların pantolon giymesi günah mı? Nişanlım, Peygamber efendimizin kadınlar için “erkek gibi görünmekten sakının” sözünü bana söylemişti. Ayrıca kendisi de pantolon giymemi istemiyor. Acaba bu düşünce doğru mu? (Ebru Yıldırım)

CEVAP: Önemli olan pantolon veya etek giymek değil, kadının çekici organlarını kapatmasıdır. Organı belli etmeyecek bollukta pantolon giymekte sakınca yoktur. Nitekim köylerde kadınlar genelde iş için çok uygun olan bol bir giysi giyerler. Siz kapatılması gereken yerleri kibarca kapatın da ister pantolon olsun, ister etek. Ama mutluluk için eşler arasında mutlaka uyum gerekir.

‘Dualarımızı kabul buyur’

SORU: Bazı imamlar Fatiha suresini sıradallezine diye okuyorlar. Bu şekilde okunan fatiha doğru mu? Eğer okunan Fatiha doğru değilse imamın arkasında kıldığımız namaz geçerli olur mu? Fatiha’dan sonra amin dememiz gerekir mi? (Mehmet Yayıltı)

CEVAP: Tabii doğrusu sıratallezine tı ile okumaktır. Sıradallezine okumak hatalıdır ama onlar güya tı’yı kalınlaştırmak için öyle gülünç telaffuz ediyorlar. Fakat kasti bir çarpıtma olmadığından böyle okumak namazı bozmaz. Cemaatin de namazı geçerlidir. Zaten cemaat manayı bilmez, sadece imamın okumasının ardından “âmin” der. İmam okumasını tamamlayınca imam da cemaat de yavaşça “amin” der. Aminin anlamı, Allahım duamızı kabul buyur demektir.


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=302421)

elas
11-27-2007, 13:32
teşekkürler ...............