PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Selim Sadak kendini savundu


MetinCeylan
04-22-2008, 14:05
http://www2.internethaber.com/images/news/56943.jpg
Selim Sadak kendini savundu
22 Nisan 2008 Salı 13:20
Kapatılan DEP milletvekili Selim Sadak bugün mahkemedeydi. Kendini şöyle savundu.


Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan kapatılan DEP'in eski milletvekili Selim Sadak'ın yargılanmasına devam edildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Sadak'ın 2007 yılında Şırnak'ta güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen bir teröristin cenaze törenine katıldığı ve burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Sadak ile avukatı Tahir Elçi katıldı.

Sanık Sadak, savunmasında, çatışmada ölü ele geçirilen örgüt üyesi Müjde Nas'ın, yakından tanıdığı bir ailenin kızı olduğunu söyledi.

Hakkında hazırlanan iddianamenin düşünce ve fikir hürriyetine bir engel olduğunu savunan Sadak, şöyle dedi:

''Bu kız varlıklı bir ailenin çocuğuydu. Almanya'dan PKK'ya katıldığını öğrendim. Konuşmamda bunun sebeplerinin araştırılmasını söyledim. İddianamede yer alan ve benim konuşma esnasında söylediğim denilen bazı cümleleri söylediğimi tahmin etmiyorum. Ben bu sorunun açlık ve ekonomik olmadığını, sorunun siyasal olduğunu ifade ettim.''

Sanık Sadak, dava konusuyla ilgili basında çıkan haberlerden haberdar olmadığını sözlerine ekledi.

Mahkeme heyeti, sanık Sadak'ın cenaze töreninde yaptığı konuşmayı haber yapan Mardin'in Midyat ilçesindeki yerel muhabirin talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=137888