PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Google Ağustos 2018 Algoritmasının Getirdikleri


zafergu
09-28-2018, 05:34
Google Ağustos 2018 Algoritmasının Getirdikleri

Google algoritma değişiklikleri bazı webmasterlar için mutluluk verirken bazıları içinde nefrete neden olmaktadır. Google kalite yönergelerine uymayanlar geniş çaplı algoritma güncellemelerinde büyük sorunlar yaşarken kurallara uygun işlem yapan websiteleride ödüllendirilmektedir. Google ilk kurulduğu günden itibaren sürekli kendini geliştiren ve öğrenen bir arama motorudur. Bugüne kadar sayısız algoritma güncellemeleri gerçekleştirmesi ile birlikte artık gerçek zamanlı ve anlık olarak küçük çaplı algoritma değişikliklerini yapmaktadır. Doğal olmayan bağlantılar ve web site içerikleri en son Ağustos 2018 de yapılan güncelleme ile arka plana atılmıştır. SEO (https://www.seozof.com.tr/seo/) ile ilgilenen kişilere bu son güncelleme hakkında bazı bilgileri derleyerek biraraya getirdik.

MEDIC GüNCELLEMESİ NEDİR?

Medic" güncellemesi olarak da adlandırılan büyük Google algoritma güncellemesi (https://www.seozof.com.tr/google-in-1-agustos-2018-core-cekirdek-algoritma-guncellemesi-kimleri-ne-kadar-etkileyecek/) hakkında bildiğimiz her şeyi aşağıda bulabilirsiniz. Aşağıda bahsedilecek olan şeyler hem Google'dan elde edilen resmi bilgiler hem de Seo sektörü içinden resmi olmayan görüşler ışığında hazırlanmıştır.

Google'ın 1 Ağustos algoritma güncellemesi şu an tamamı ile uygulanmış durumda ve burada bu güncelleme ilgili bildiklerimizi, kimlerin bu güncellemeden etkileneceğini veya olumsuz olarak etkilendiğinizi düşündüğünüzde almayı düşünebileceğiniz bazı kararları bulabilirsiniz.

özetle, Google bu güncellemeyi geniş, küresel bir core güncelleme olarak tanımlıyor ancak şu ana kadar yapılan analizlerin sonucuna bakıldığında sağlık ve medikal siteleri ile YMYL (Your Money Your Life) sitelerine odaklanılmış gibi görünüyor. Ancak bunlar dışındaki birçok site de bu güncellemeden etkilendi. Google sayfalarınızı düzeltmek için yapabileceğiniz hiçbir şeyin olmadığını söylüyor, bu sebeple daha iyi bir içerik ve daha kullanışlı bir website ile kullanıcılara çok daha iyi bir deneyim sunmayı hedeflemeniz gerekmekte. Bu güncelleme genel olarak sağlık ve medikal alanları üzerine yoğunlaştığı için kullanıcılar arasında "Medic Güncellemesi (https://www.seozof.com.tr/google-in-1-agustos-2018-core-cekirdek-algoritma-guncellemesi-kimleri-ne-kadar-etkileyecek/)" olarak da biliniyor. Tabii bu belli bir alana yoğunlaşma olayı Google'ın resmi olarak kabul ettiği bir şey değil.

Yazının devamı ve ayrıntılı bilgi aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

https://www.seozof.com.tr/google-in-1-agustos-2018-core-cekirdek-algoritma-guncellemesi-kimleri-ne-kadar-etkileyecek/