PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'nin hesapları incelemede


MetinCeylan
04-22-2008, 11:59
http://www2.internethaber.com/images/news/61026.jpg
CHP'nin hesapları incelemede
22 Nisan 2008 Salı 07:40
CHP Kanaltürk'e aktardığı paranın kaynağı araştırılıyor. Öte yandan Yargıtay Başsavcılığı dosyayı doğruladı..


CHP'nin Kanaltürk'e verdiği 4.1 milyon YTL'lnin 3 milyon YTL'lik bölümünü belgelendirmediği iddiası Anayasa Mahkemesi'nin kesin hesap incelemesinde netleşecek..

Öte yandan Yargıtay Başsavcılığı dosyanın kendisine ve Anayasa Mahkemesi'ne ulaştığını doğrladı.CHP'li Süha Okay ise partilerine çamur atıldığını ileri sürdü..

Yüksek Mahkeme, yasaya aykırılık tespit ederse faturalandırılmayan miktar Hazine'ye geçiyor ve parti yöneticilerine ceza davası açılıyor. Parti hakkında kapatma davası açılaması ise söz konusu değil.

3 MİLYON YTL BELGELENDİRİLEMEDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Dün bazı basın organlarında Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, CHP'nin Kanaltürk'e 4 milyon 102 bin 109 YTL para aktardığı bilgisini içeren 2007 tarihli raporu gündeme geldi.

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na da gönderilen bu rapordaki bilgilere göre, EFT yöntemiyle aktarılan bu paranın sadece 1 milyon 180 bin YTL'si fatura edilmişti. Geri kalanının belgelendirilemediği belirtilmişti.

KAPATMA YOK YÖNETİCİLERE HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Rapor, Anayasa Mahkemesi'nin siyasi partiler kesin hesap incelemeleri sırasında ele alınacak. Rapordaki iddiaların doğru olduğu bu inceleme sırasında tespit edilirse faturalandırılmamış miktar Siyasi Partiler Kanunu'na göre Hazine'ye irat kaydedilecek ve yasaya aykırı bağış nedeniyle siyasi parti temsilcilerine 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

YARGITAY DOĞRULADI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin Kanaltürk'e yaptığı ödemelere ilişkin Maliye Bakanlığı'nın gönderdiği yazıyı doğruladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"21.04.2008 günü bazı yayın organlarında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi ile Yaşam TV Yayın Hizmetleri AŞ arasında 2004 ve 2005 yıllarına ilişkin çeşitli ödemelerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Söz konusu konuya ilişkin Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettiği yazı ve ekleri, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun hükümleri uyarınca siyasi partinin mali denetimi kapsamında görüldüğünden yetkili ve görevli Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilmiştir."

CHP'YE ÇAMUR ATILIYOR İDDİASI

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, "Birileri CHP'ye çamur atmak istiyor. Bu konu 1 yıl önce tartışıldı. CHP, yasal çerçevede ödeme yaptığını ifade etti" dedi.

Ersan Atar/Sabah