PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahnede vahşileşiyorum


MetinCeylan
04-22-2008, 11:58
http://www2.internethaber.com/images/news/58934.jpg
Sahnede vahşileşiyorum
22 Nisan 2008 Salı 01:01
İlk defa Türk sanat müziği albümü hazırlayan Funda Arar sahnede vahşileştiğini söyledi.


'Tevazu bir yere kadar' diyen Funda Arar," Ben zaten kendimi ispat ettim. Tabii bu şarkılar her babayiğidin harcı değil. Ortalıkta gerim gerim gerinip ben şuyum buyum diyenler, buyursun okusunlar da görelim. Tevazu bir yere kadar. Hiçbir şey olmayan insanlar bu memlekette Madonna’ymış gibi dolaşıyor" diye konuştu.

Funda Arar, Ankara’da memur bir ailenin çocuğu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda okudu, iki yıl müzik öğretmenliği yaptı, bir yandan da Zorba gece kulübünde sahneye çıkmaya başladı. "Kaldırımlar" adlı şarkısının olduğu ilk albümü, sekiz yıl önce çıktı. Arkasından Kıraç’la bir albüm yaptı, 2002’de de hayatında dönüm noktası olan Alagül şarkısının söylemeye başladı. Eski şarkılara yaptığı yeni düzenlemeler de başarısını perçinledi.
RÜYA HEPSİNDEN FARKLI

Ama son albümü 'Rüya' hepsinden farklı. Çünkü burada Türk sanat müziği parçaları söylüyor. Televizyon programlarında sık sık bu türde şarkı söylediği oluyordu ama kayıt yapmamıştı. "Türk sanat müziği, eğitimini aldığım, çok sevdiğim bir müzik türü. Bu tarz bir albüm çıkarmak benim rüyamdı. Bu yüzden adını Rüya koyduk. Albüm iyi bir arşiv."

HERKESİN OKUYAMAYACAĞI ŞARKILAR SÖYLEDİM

Albümde Saadettin Kaynak’tan Gönlümün İçindedir, Kemali Serkis Efendi’den Kimseye Etmem Şikayet, Kadri Şençalar’dan Görmedim Ömrümün Asude Geçen Bir Demini gibi 14 şarkı var. Şarkıları seçmekte, hocası, kemancı Yaşar Okuyay ona yardım etti. Bu albüme alamadığı şarkıları belki ikinci bir albümde toplayacağını söylüyor. Yıl sonunda yeniden popa dönecek.
ZOR ŞARKILAR SEÇTİM

Funda Arar çok iddialı: "Repertuvarı zor şarkılardan oluşturduk" diyor. "Bütün şarkılar orjinaline uygun çalındı ve söylendi. Bence Türk müziğinin yapılması gereken şekli de bu. Zor şarkılar seçtim, herkesin okuyamayacağı şarkılar söyledim. Popçuların çoğu bu şarkıları söyleyemez. Öyle bir cesarette bulunmasınlar zaten yazık olur. "

Funda Arar, genç dinleyicilerin bu albüme ilgi göstereceğine inanıyor: "Gençler bu türü sevmez, pop veya rock dinler gibi bir kanı var. Bu doğru değil. Ben de gençtim ve sanat müziğini çok seviyordum. Benim gibi binlerce genç de bu müziğe ilgi duyuyor. Ben gençler sevsin diye bu albümde elektronik ritimler, bas ve davul kullanmadım."
TÜRK SANAT MÜZİĞİ UNUTULDU

Funda Arar Türk sanat müziği konusunda müzik piyasasında eksiklik olduğunu, birçok sanatçının küstürülüp köşelerine çekildiğini söylüyor: "Türk sanat müziğinin unutulduğu söyleniyor. Böyle bir şeyi aklıma bile getirmek istemiyorum. Bunun tehlikelerini hayal bile edemiyorum."

Bu albüme klip çekmeyi düşünmeyen Arar, sıfır şarkılarla hazırlanan albümlerin bile satmadığı günümüzde "Rüya"nın satacağına inanıyor. Ama hemen arkasından da ekliyor: "Ben Donkişotluk yaptım..."

KENDİMİ GÜZEL SEKSİ, ŞİRİN BULUYORUM

Başka bir kadın oluyorum sahnede. O kostümü giyince, o makyajı yapınca vahşileşiyorum. Aslında zayıfım ama ekranda iri çıkıyorum. Çünkü omuzlarım geniş, yapılı ve uzun boyluyum. Estetik sadece burnumda var. Nilüfer’e sima olarak benzetenler oluyor, hoşuma gidiyor. Sert ve soğuk durduğum söyleniyor. Oysa şimdiye kadar hayata gard alacağım bir şey başıma gelmedi. Sinirli gözüküyorum, ama alakası yok.

MİLLETİ TSM’DEN NEFRET ETTİRDİLER

Sanat müziği söyleyen pop şarkıcısı arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Hiç bir şeyin tekeli kimsede değil. Ama son dönemde bazı şarkıcıların, şarkılara nağme yapma modası çıktı. Nefret ettirdiler milleti sanat müziğinden. Bir rahat durun. Bu kadar kirletemezsiniz müziği. Benim albümümde orjinaline uygun, tokat gibi nağmeler var. Yoksa yorum demek gerekli-gereksiz goygoylar yapıp şarkıyı kepaze etmek demek değil. Yorum istiyorlarsa Safiye Ayla, İnci Çayırlı dinlesinler.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=137834

geist-madchen
04-23-2008, 18:54
bu vahşileşse kaç yazar yaa :D

demem_o_ki
04-23-2008, 18:55
waaay vahşileşiomuş demek :D dolunayda kurt kadınada dönüşebilir biras uğraşsa :D