PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Derbiyi kim kazanır?


MetinCeylan
04-22-2008, 11:57
http://www2.internethaber.com/images/news/60946.jpg
Derbiyi kim kazanır?
22 Nisan 2008 Salı 08:24
Derbi maçını kim kazanır? Pazar gününe kadar bu konuşulacak. Önde gelen 3 futbol yorumcusu derbiyi değerlendirdi.


Galatasaray-Fenerbahçe maçı final niteliğinde. Kimin kazanacağı merak konusu. Ancak saygın spor yazarlarının karşılaşmaya dair bazı değerlendirmeleri var. Sabah gazetesinde Rıdvan Dilmen Ömer Üründül ve Mustafa Denizli yılın derbisine dair görüşleri ilginç veriler içeriyor..

MUSTAFA DENİZLİ: BERABERLİK AĞIR BASIYOR

Beraberlik ağır basıyor. Kalan iki haftada Fenerbahçe'nin Trabzon deplasmanı ne kadar önemli ve zorsa Sivas maçı da Galatasaray için aynı çizgide, hatta Şampiyonlar Ligi biletinin belirleneceği final olacağından daha da zor. İki takımı baskı altında tutacak bir değil, iki sebep var. İkisi de derbide bir değil, iki hedefi (şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi) birden kaybedebilir. İki takım da öncelikle kaybetmemeyi isteyecek. Galatasaray, puan olarak geride olsa tek düşüncesi kazanmak olacaktı. Bugünkü tabloda beraberlik Galatasaray'ı olağanüstü mutsuz etmez. Tek forvetli sistem derbilerde geçerli olabilir. Kağıt üzerinde tek forvet gibi görünse de Arda ile Lincoln'ün varlığı sistemi tek forvetin dışına çekiyor. Burada İngilizler'in 'target man' dediği, ilerideki tek futbolcu önemli. Nonda, orta sahaya çok geliyor. Target man, en ileride defansla boğuşacak, atılan topları muhafaza edecek. Ülkemizde akla gelen ilk isim Hakan Şükür. F.Bahçe, yüksek tansiyona daha alışık. Sevilla ve Chelsea gibi güçlü rakiplere karşı turu/maçı çevirebilme özellikleri olduğunu da gösterdiler. Galatasaray, çok az gol yemiş olmasına rağmen çok önemli bir takım savunması görüntüsü ortaya koyamıyor. Birçok maçta Servet, Mehmet Topal, Song veya Emre kaleciyle birlikte ön plana çıkıyor. Bu, rakiplerinin Galatasaray'ı her maçta tehdit ettiğinin göstergesidir. Galatasaray çok iyi, tempolu futbol oynayamıyor ama bütün kadro sahada mücadele ediyor. G.Saray, mücadele eden, çalışkan bir takım. F.Bahçe buna tecrübe ekliyor.

RIDVAN DİLMEN: İLK GOLÜ ATAN AVANTAJI ELDE EDER

"Bunu geçen hafta sorsan 'Fenerbahçe yüzde 80 maçı alır' derdim. Galatasaray'ın iki forvet, arkasında Lincoln ile Fenerbahçe'ye karşı oyunu tutma şansı yoktu. Ancak şimdi Galatasaray, kalabalık orta saha ile hem oyunu tutabilecek durumda hem de artık savunma yapması beklenmeyen Lincoln'ün verimi de artacak görüntüde. İki takım da aynı formatta oynayacak. Sonucu bireysel hatalar ya da bireysel hünerler belirler. Fenerbahçe bireysel kalite olarak daha önde gözükse de, Galatasaray ev sahibi avantajıyla şansları yüzde 50-50'ye getirmiş durumda." "Küçükken oynadığımız 'gol atan kazanır' gibi bir maç bekliyorum. İlk gol çok zor gelir. Gol yiyen çift forvete dönüp arkada açıklar bırakır. O zaman maç farka gidebilir."

ÖMER ÜRÜNDÜL: TEMPO KONTROL FUTBOLUNA KARŞI

Galatasaray ilk 30 dakikada maçı koparmaya çalışıyor. Fenerbahçe bu dönemde oyunu tutamazsa skorda geriye düşebilir. Kezman'ın tek forvet oynaması halinde topu ileride tutmakta zorluk yaşar. Orta saha baskısı geldiğinde Alex ve Kezman bu orta sahaya alan kazandıracak varyasyonları yapamazlar. Fenerbahçe Alex ve Kezmanlı tertiple İnönü'de ilk 30 dakikada oyunun kontrolünü ele aldı ama Beşiktaş'la Galatasaray'ın oyun mantaliteleri çok farklı. Galatasaray etkili takım presi yapabiliyor. Galatasaray'ın dezavantajı, kontrol futbolunu bilmeyişi. Fenerbahçe kontratakla golü bulursa oyunda üstünlüğü ele geçirir."
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=137839