PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Giresunlu Şehit Piyade er Zülkif Tekir toprağa verildi


alfonzo28
04-21-2008, 19:35
Kars'ın Kağızman ilçesinin Kazıkkaya bölgesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade er Zülkif Tekir, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinde toprağa verildi.

Şehit er Tekir'in cenazesi, Alucra Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazından sonra ilçede bulunan şehitlikte toprağa verildi.

3'ü kız ikisi erkek 5 kardeşli bir ailenin ikinci çocuğu olan Zülkif, askerliğinin 6 ayında şehit düştü. Cenaze boyunca şehit ailesi üzgün görünürken, şehit annesi Sultan ve babası Şit Tekir'i komutanlar teselli etmeye çalıştı.

Giresun Müftüsü Ahmet Aslantürk tarafından kıldırılan cenaze namazına; Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, Erzincan 3'üncü Ordu Harekat Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral İlhan Bölük, ilçe kaymakamları, il ve ilçe belediye başkanları, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Binbaşı Ufuk Aksoy bir konuşma yaptı.

Türkiye üzerinde oynanan oyunların herkesçe malum olduğunu belirten Kıdemli Binbaşı Aksoy, "Aziz vatanımızı bölmeyi amaçlayan içte ve dıştaki vatan hainleri ve eli kanlı eşkiyalar bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür." dedi.

Vatanı bölmek isteyen hain güçlerin şehitlerin kanında boğulacağını vurgulayan Kıdemli Binbaşı Aksoy, "Türkiye Cumhuriyeti bu topraklar üzerinde daima var olacak ve ay yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır." diye konuştu.

Bugün ay yıldızlı bayrak altında huzur ve güven içerisinde yaşanıyorsa bunun şehitler ve gazilere borçlu olunduğunu kaydeden Vali Taşkesen ise "Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlı mücadele bağımsızlığımızı bu günleri taşımıştır. Evlatlarını dualarla, şenliklerle, ellerine kına yakarak davul zurna eşliğinde vatan savunması için askere uğurlayan şehit aileleri, oğlunuzun şehit haberini öğrendiğinizde acınızı içinize gömerek 'vatan sağ olsun' diyerek sabırların en büyüğünü gösterdiniz. Sizlere şükran ve minnet borçluyuz." şeklinde konuştu.

Şehit cenazesine katılan yaklaşık 3 bin kişilik topluluk, şehit naşının gidişinde 'şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK, şehidimiz bize hakkını helal et' gibi slogan attı.

geist-madchen
04-21-2008, 19:39
üzülme yusuf yaa o varya o kadar mutludur ki şimdi hoş zaten şehitler öldüklerini bile farketmezlermiş onun yerinde olmak için şimdi neyimi vermezdim ki :( ama işte o öyle güzel bi ödül aldıki Allah bizede nasip etsin

alfonzo28
04-21-2008, 19:40
amin ne diyim yaaa

MetinCeylan
04-21-2008, 23:41
allah rahmet eylesin...