PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : gezi rehberi


sinemay
05-31-2018, 02:14
Sırbistan gezi rehberi (https://cilgingezgin.com/sirbistan-hakkinda)

Avrupa’nın en eski başkentlerinden Belgrad, her yaştan insanın, her saatte sokakları şenlendirdiği, yüksek enerjili bir şehir. Panoniyen Ovası’nın Balkanlar ile buluştuğu, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuş Sırbistan‘ın başkenti Belgrad, Sırpça’da beyaz şehir anlamına geliyor. Doğu ve Batı’nın kesişme noktasında, adı gibi ferah, aydınlık ve huzurlu bir kent.

Tüm banliyöleri ile birlikte 2 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Belgrad’ı biraz keşfedince aklıma ilk gelen şey “Ben burada yaşarım” cümlesi oldu. Şahane doğası, güzel manzarası, yemyeşil parkları, muhteşem kulüpleri, bar ve restoranları ile insanı baştan çıkaran bir şehir.

1. Republic Square

Republic Square (Cumhuriyet Meydanı), şehrin ünlü yeri Knez Mihailova Caddesine oldukça yakın. Belgrad gezisine başlamak için en uygun adres bence burası. Meydanda yer alan at üzerinde güneye doğru bakan Prens Mihailo Obrenović heykeli 1882’de dikilmiş. Belgrad gezilecek yerler arasında yer alan Ulusal Tiyatro, Boško Buha Tiyatrosu, Ulusal Müze bu meydanın çevresinde yer alıyor.

2. Knez Mihailova Caddesi

Şehrin merkezi caddelerinden Terazije’den başlayıp Kalemegdan’a kadar uzayan bu capcanlı sokağa Belgrad’ın İstiklal Caddesi desem doğru olur. Republic Square’nin hemen yanıbaşından itibaren uzayıp giden cadde, şehir sakinlerinin ana buluşma noktalarından birisi. Doğru Avrupa’nın en güzel yaya caddesi olarak da listelerde adı sıkça geçiyor. Cadde boyunca dallanıp budaklanan şirin sokaklarda sayısız nefis kafe, restoran, butik ve dükkanlar sıralanıyor.

3. Kalemegdan
Belgrad, zengin tarihini şehrin her köşesinde gözler önüne seren bir kent. Etkileyici şahane parklara ve tarihi alanlara sahip Kalemegdan bunun en güzel görülebileceği yerlerden. Sırpların Kalemegdan dedikleri Belgrad Kalesi, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği yere nazır halde yükseliyor. Geniş yeşil alanları, meydanları, yürüyüş yerleri ile şehrin en gözde yerlerinden. Osmanlı Avrupa’sında İstanbul ile birlikte yüz bin nüfusu aşan ikinci büyük şehri Belgrad’da kale o dönem şehrin kalbiydi. Askeri Müze, St. Petka ve Ruzia kiliseleri, Kula Nebojsa (Cesaret Kulesi), Türk Hamamı, VI. Carl Kapısı, Roma Kuyuları ve Belgrad’ın sembolü olan Pobednik’de görülecek yerler arasında.

Makedonya gezi rehberi (https://cilgingezgin.com/makedonya-hakkinda)

Balkanların incisi Makedonya’nın başkenti Üsküp tam hafta sonu kaçağı yapmalık mini minnacık bir şehir. Ucuz, yakın ve üstelik 600 yıl Osmanlı himayesinde kalmış. Türk çarşısı bile var yahu.. O zaman Üsküp gezisi ile iki günde gezilebilecek yerler listemize bir yenisini daha ekliyoruz ve Öykünün Öyküleri’ne yeni öyküler eklemek için Vardar Nehri’nin ikiye ayırdığı, Yahya Kemal’in doğduğu şehir olan Skopje’nin yani Üsküp’ün yolunu tutuyoruz. İşte size Makedonya Üsküp Gezi Rehberi..

Üsküp Havaalanına ulaşımımızı Pegasus Havayolları ile 2 kişi gidiş dönüş 500 TL’ye sağladık. Ucuz biletin tadı hiçbir şeyde yok vallahi. Üsküp Havalimanı’na indikten sonra şehir merkezine gitmek için kolay seçenek taksi. Kolay ama 20 Euro istiyorlar. Bizde var mı o göz abisi diyerek Vardar Ekspress’i arıyoruz havalimanı çıkışında. Ne de olsa şehir merkezine yarım saat sürecek yolculuğumuz. Hareket saatleri havalimanında yazıyor ama ben buraya sitesini koyuyorum ki sevgili okuyucularım orada sürprizle karşılaşmasın. Vardar Ekspress’in fiyatı tek yön 175 Makedon Denarı yani 3 Euro civarı. Holiday Inn otelinin önünde indiğinizde Makedonya Meydanı 5 dakika yürüme mesafesinde.