PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balkan turu :)


sinemay
05-24-2018, 19:46
Sırbistan gezi rehberi (https://cilgingezgin.com/sirbistan-hakkinda)

Belgrad Gezi Rehberi, Belgrad hakkında yazılmış en kapsamlı ve güncel gezi rehberidir. Gezilecek yerler, ulaşım, konaklama, yeme içme gibi birçok bilgi içeren bir rehber. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a gelecek gezginler için kafeler, barlar, kulüpler, restoranlar, ulaşım, fotoğraflar, videolar, gece hayatı ve daha bir çok konuda bilgi ve ipucu içeren bir rehber.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad son yıllarda Türkler’in en sık tercih ettiği yurt dışı tatil rotalarından biri. Vize zorunluluğunun olmaması ve ucuz uçak biletleri, ucuz konaklama Türkiye’ye yakınlığı olması bu tercihlerden sadece birkaçı. Belgrad hakkında detaylı bilgi almak için bu yazıyı okuyunuz.

Belgrad’da Gezilecek Yerler
Belgrad’da gezilecek, görülecek yerler listesini bu şehirde geçirdiğim 14 yıllık bir zaman içinde uğradığım, beğendiğim yerleri ve gördüğüm yapıları göz önünde bulundurarak hazırladım. İlginizi çekebilecek yerleri başlıklar halinde sıraladım. Daha fazla bilgi için ise başlıkların üzerine tıklayarak ulaşabilirisiniz. Bu başlıklar altında topladığım yerleri ve mekanları detaylı olarak ayrı sayfalarda tanıtmaya çalıştım. Belgrad’da gezilecek yerler, mutlaka görülmesi gerekir diye düşündüğüm yerleri sizlere yazmaya devam edeceğim.

Sırbistan’ın Başkenti Belgrad Nerede
Bu sayfamızda size Belgrad’ı (Sırpça: Beograd) yani Beyaz Şehir’i tanıtacağım. Tuna ve Sava nehirlerinin kavuştuğu yerde kurulu Belgrad. Yemyeşil parkları ile göz dolduran çok güzel bir şehir. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a hoşgeldiniz. Yaklaşık iki milyon nüfusu ile Balkanların en büyük şehridir Belgrad.

Belgrad hem Sırbistan’ın en büyük şehri hem de başkenti. Ülke nüfusunun yaklaşık %25’i burada yaşıyor. İstanbul’da şehrin dört bir yanında nasıl deniz var ise Belgrad’da da nehir var. Şehrin tarihi merkezine Stari Grad, yeni yerleşim yeri ise Novi Beograd deniyor. Bu iki bölgeyi birbirinden Sava Nehri ayırıyor.

Makedonya gezi rehberi (https://cilgingezgin.com/makedonya-hakkinda)

Balkanlarda seyahat etmenin şüphesiz en güzel yanı aramızdaki 5 asırlık duygusal bağ. Atatürk’ün yetiştiği topraklara yolculuk, bugün hala şakır şakır Türkçe konuşan Türk nüfusu, Osmanlı’nın arkasında bıraktığı mimari ve kültürel izler insanın kalbine dokunuyor. Bu sebeple Avrupa’daki diğer yerlerden çok daha duygusal bir yolculuk.

Burnumuzun dibindeki tatlı Balkan kaçamağı Makedonya, hem Türkiye’den vizesiz gidilebilen bir ülke olmasıyla, İstanbul’dan sadece 1 saat 15 dakikalık bir uçuş ile varılmasıyla ve 3-4 güne sığabilen kompaktlığıyla haftasonu gezileri için uygun bir yer. Size, zaman kaybettirmeden Makedonya’nın en güzel gezilecek yerlerine götüren, Türkiye’deki telefon hattınızdan, annenize ne hediye götüreceğinize kadar düşünen armut piş ağzıma düş misali bir rehber hazırladık. İşte hepi topu 4 gün süren Makedonya turu önerilerimiz.