PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRKİYE’DE SAÇ EKİMİ YAPTIRMANIN FAYDALI YÖNLERİ NELERDİR?


sinemay
05-22-2018, 15:00
Saç Ekimi Yapılmasının Nedenleri?
Her sağlıklı kişi günde ortalama olarak 100 tele kadar saç dökülmesi yaşayabilir. Bu normal dökülme, kişinin derisinde değişikliğe yol açmaz çünkü yerine yeni teller çıkmaya başlar. Bu normal dökülme ve yenisinin büyüme döngüsü herhangi bir hasara uğradığı zaman dökülme sorunu tam anlamı ile ortaya çıkmaktadır. Bu durumda kökler tamamen zarar görerek ortadan kalkmaktadır. Böylelikle geriye saç ekimi işleminden başka yol kalmamaktadır.

Bu dökülmelerin temel sebepleri tam olarak bilinemese de genel olarak dökülme yaşanmasının nedenleri şunlardır:

Hormonal değişimler
Kalıtımsal etkiler
Kullanılan farklı ilaçlar
Stres
Tıbbi durum
Bu nedenlerde en yaygın görüneni kalıtımsal etkilerle meydana gelen dökülmelerdir. Buna bölgesel olarak kelleşme sorunu da denilebilmektedir. Gelen anlamda kademeler şeklinde ve aniden yaşanan dökülmeler zamanla o bölgenin tamamen saçsız kalması ile sonuçlanmaktadır.

Hormonal değişimler sonucunda yaşanan dökülmeler, bağışıklık sisteminde görülen sorunlar ile de birleşerek ani bir şekilde bölgesel dökülmelere yol açmaktadır. Bu sorunda ilaçla erken tedavi yöntemi mümkün olabilmektedir ancak garantisi yoktur ve süreç çok uzundur.

Bazı dökülmeler geçici olsa da görüntü anlamında kişi de büyük değişimlere yol açtığı için psikolojik sorunlara da yol açabilmektedir. Bu durumda ilaç tedavisini de beklemek istemeyen kişiler direkt olarak saç ekimi tedavisi uygulaması yaptırmak istemektedirler.

Saç Ekimi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dökülme sorunu ile karşı karşıya kalan birçok kişide psikolojik çöküşler de görülmektedir. Bu durum sosyal hayatı da büyük oranda etkilediği için kişiler hemen ekim yöntemine başvururlar ve Türkiye’de saç ekimi yaptırmanın faydaları nelerdir araştırılar. Bu aşamada öncelikli olarak bazı özel testler ve taramalar yapılmaktadır.

Bu taramalar sonucunda dökülmenin temel sebebi bulunarak bir daha yaşanmaması için bu sorun tamamen çözülmeye çalışılır. Bunun için tercih edilen yöntemlerden biri olan saç ekimi yöntemi kalıcı sonuçlar vermektedir. Bu nedenle özellikle Türk hekimler tercih edilmektedir.

İşinin ehli ve uzman kişilerde ekim işlemi yapılmasının işlemin kalıcılığı ve etkisi üstünde birçok avantajı vardır. Öncelikle ekim işlemi ile hastanın psikolojik soruları da tedavi edilmiş olmaktadır. Ayrıca ekilen saçlar bir daha dökülmemek üzere ekilmektedir. İlk 2 – 3 ay doğal dökülmeler yaşansa da ileri de ekilen saçlar asla dökülmez.

http://hairtransplantspro.com