PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapodakya gezilecek yerler


sinemay
05-11-2018, 19:23
Bulgaristan gezi rehberi (https://cilgingezgin.com/bulgaristan-gezi-rehberi)

Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısında bulunan Varna; zengin tarihi ve kültürüyle pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir liman kentidir. Lakabı “deniz başkenti” olan şehir, özellikle yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Bu yazımda kültürel ve eğlenceli pek çok şey sunan Varna’da gezilecek yerler ve şehir tarihle ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Varna
Varna, Bulgaristan’ın en kalabalık 3. şehri olup 335 bin nüfusa sahiptir. Pek çok turist için sadece yaz aylarında “denize girilecek bir şehir” gibi gözükse bile, yazının devamında görebileceğiniz gibi gezilecek oldukça fazla yeri bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında çok sayıda festival ve etkinlik düzenlendiği için kültür-eğlence-sağlık (termal spa)-deniz turizmi konusunda oldukça gelişmiş bir şehirdir.
Varna’ya otobüs ve tren ile ulaşım oldukça kolay. Merkez otogarı şehir merkezine 2 kilometre mesafede yer alıyor. İkiz kardeş Burgas’ta olduğu gibi şehir merkezinde değil maalesef.
Varna büyük bir şehir değil. Bu nedenle her yer yürüme mesafesinde. Gezilebilecek oldukça fazla kültürel-eğlencesel yeri bulunuyor. Özellikle arkeoloji müzesi hayatımda gezdiklerim arasında en güzellerinden birisi. Hatta direk onunla başlayalım:

Museum of Archaeology

Hangi gezi yazısını okursanız okuyun, Varna’da gezilecek yerler arasında mutlaka arkeoloji müzesini göreceksiniz. Bazıları bunu ilk sırada gösterir, bazıları daha sonlarda… Ancak mutlaka bu listelerde arkeoloji müzesi vardır, olmalıdır.

Kapadokya gezilecek yerler (https://cilgingezgin.com/kapadokya-gezilecek-yerler)

Kapadokya dünya harikası bir coğrafya. Öyle kısıtlı bir alanda bulunan üç beş peri bacasından ibaret değil, çok geniş alana yayılmış; coğrafi, kültürel, tarihi birçok unsur içeren bir bölge. Pekiyi kısıtlı tatil sürelerimizde Kapadokya'da gezilecek yerler ne, nereler muhakkak görülmeli, daha geniş zamanda nereler atlanmamalı? Kapadokya gezi rehberiniz burada...
1 günde Kapadokya
Göreme
Göreme, Kapadokya gezisi için çok güzel bir başlangıç noktası. Çünkü Göreme'nin neredeyse tamamı peri bacalarından oluşuyor. Günümüzde çoğu butik otele dönüşmüş olan peri bacalarını insanlar oymuşlar, içlerine evlerini kurmuşlar.

Peri bacası kaplı Göreme sokakları arşınlandıktan sonra Göreme tepesindeki, Aydın Kırağı'na çıkıldığında sanki masal diyarında olduğunuzu düşündürecek harika bir Kapadokya manzarası ile karşılaşırsınız. Bir tarafta Uçhisar kalesi, her tarafta peri bacaları, manzara büyüleyici. Gün batımında ve sabah erkenden balonların havalandığı saatlerde de Aydın Kırağı'nın manzarası kaçırılmamalı. (Bizim Göreme ve çevresi gezimiz )

Göreme Açık Hava Müzesi
Göreme açık hava müzesi, bir vadi içindeki kayaların oyulması ile içlerine birçok kilise ve şapel inşa edilmiş geniş alanlı bir manastır. UNESCO dünya mirası listesinde yer alıyor. Göreme açık hava müzesi giriş ücreti 30 TL (2017 yılı). Müze kart ile girilebiliyor, Müzekart burada çıkartılabiliyor. (Kapadokya'da Müze kart çıkartmak çok mantıklı, gezilecek yerlerde kart ücreti fazlasıyla çıkıyor)