PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Iso 9001 Belgesi Danışmanlık


zafergu
05-10-2018, 09:42
Iso 9001 Belgesi Danışmanlık

İSO 9001 Belgesi Nedir?

ISO 9001 Bu belgeyi almak isteyen kuruluşlar, hizmet ya da imalat sektörünün tüm aşamalarında kaliteye odaklandığını ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasına yönelik standartlara uymayı hedeflemiştir. ISO belgesine sahip bir kuruluş bu standartları kabul ettiğini ve uyguladığını gösterir.

İSO 9001 Belgesini Fiyatını Etkileyen Hususlar

İSO belgesini almak isteyen kuruluşun karşısına 2 temel masraf çıkacaktır. Bunlardan ilki kuruluşta bu sistemin kurulması, ikincisi belgelendirme sürecidir. Danışmanlık hizmeti veren firmalar tarafından ön denetim yapılacaktır.

Sistemin Kurulma Safhası

Sistemin kurulması için öncelikle alt yapı ve danışmanlık süreci başlayacaktır. Danışmanlık firmaları kuruluşta görevli çalışan miktarı ve firmanın imalat ya da hizmet sürecine göre fiyat teklifi sunacaklardır. Alt yapı maliyetlerinde ise firmanın ölçümleme, yapı inşası gibi masrafları ortaya çıkacaktır.

Belgelendirme Safhası

Bu safhada firmanın kalite yönetim sürecinin kurulup işletildiğini yeterli seviyede olduğunun kontrol edilerek onaylanması ve belgelenin basılması aşaması bulunmaktadır. Kuruluşun bu süreçte yapılacak denetim miktarı, denetim süresi maliyeti oldukça değiştirecektir. Bu safhadaki maliyet kuruluşlara göre değişiklik göstermektedir. Bu safhada verilen fiyata belge basımı da dâhil olmaktadır. Ülkemizde pek çok danışmanlık şirketi bulunmaktadır. Akredite yetkisi ise Türk Akreditasyon Kurumuna ( TURKAK) aittir.

ISO 9001 belgesi fiyatı (http://www.cebelgesi.biz/iso-9001-belgesi-fiyati.html) sayılan safhalar ve bu safhalarda ne kadar maliyet çıkacağı önceden belirlenemeyeceğinden bu konuda danışmanlık hizmetini veren bir şirketten yardım almak en doğru seçenek olacaktır.