PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Iso 9001 Belgesi Veren Firma


zafergu
05-07-2018, 02:58
Iso 9001 Belgesi Veren Firma

ISO 9001 ve başka belgeleri veren firmalar akreditasyona sahip belge vermeye yetkili kuruluşlardır. İlgili yönetim sistemlerinin işletilmesinde hazırlanması ve uygulanmasını sağlayarak, tarafsız bir şekilde denetim yapması sonucunda belirlenen standartlar doğrultusunda belgelendirme hizmeti yapabilen firmalardır. ISO standartının yaygınlaşmasıyla birlikte bu belgeyi veren firmalar genel olarak çoğu ülkede bulunabilmektedir. Ülkemizde ise belgelendirme firmaları için yetki belgesi veren tek bir kuruluş vardır. Bu kuruluş ise Türk Akreditasyon (TÜRKAK) kurumudur. Türkiye'de öncelikle Ankara'da daha sonra İstanbul ve İzmir gibi birden çok ilde yetki belgesi almış olan belge verme yetkisine sahip firmalar yer alır.

ISO 9001 Belgesi Veren Firmaların Ücreti Aynı Mıdır?

Fiyat konusunda ise iso 9001 Belgesi veren firmalar (http://www.ozkandanismanlik.com/iso-9001-belgesi-veren-firmalar.html) için standart bir fiyat listesi bulunmaz. Belgelendirme yetkisi bulunan firmalar fiyat politikalarını kendileri belirler.

ISO Kalite Belgesi Veren Belgelendirme Kuruluşları Faaliyet Bölgeleri Nelerdir?

Bulundukları ülkede akreditasyon yetkisini almış olan firmalar yalnızca ülke içerisinde faaliyet gösterebilmektedirler. Örnek verilecek olursa TÜRKAK akreditasyon yetkisini almış olan bir İSO belge verme yetkisi bulunan kuruluş, Ankara, İstanbul, İzmir, İzmit gibi illerden herhangi birinde faaliyet gösterdiği halde Türkiye'nin bütün illerinde belge verme hizmetinde bulunabilirler.

ISO 9001 Belgesi Almak İçin Neler Hazırlamak Gerekir?

Firmalar bu belgeyi almak için şu dökümanları hazırlamaları gerekir;

- Zorunlu olan prosedürler

- Diğer bölümlere ait olan prosedürler

- Çeşitli talimatlar

- Planlamalar

- Kalite belirten listeler

- YGG toplantılarına ait olan dökümanlar olmak zorundadır.