PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gezi Rehberiniz cilgingezgin.com


sinemay
04-20-2018, 22:21
Tayland gezi rehberi (https://cilgingezgin.com/tayland-gezi-rehberi)

Zengin maden yatakları ve turizm noktalarıyla oldukça önemli bir ülke olan Tayland’ın başkenti ve en kalabalık şehri Bangkok’tur. Ülkenin resmi dili Tayca’dır. Oldukça nemli bir havası olan Tayland’da muson yağmurlarına yakalanmamak ve güzel bir gezinti yapmak için Kasım ve Şubat ayları en güzel dönemdir. Türkiye’den ülkenin başkenti Bangkok’a direkt olarak uçuş seferleri düzenleniyor. Yaklaşık 10 saatlik uçuşun ardından Tayland’da güzel bir tatil yapabilirsiniz. Ülkede şehir içi ulaşım genel olarak metro, havaray ve otobüslerle sağlanıyor. Kültürü ve insanlarıyla farklı bir ülke olan Tayland’da önemli plajlar ve gezilecek noktaları görmek için şehirlere hareket etmeniz gerekiyor.

Bangkok: Ülkenin geleneksel ve modern yüzünü yansıtan bu şehir Melekler Şehri olarak ün kazanmıştır. Deniz tatili, doğu kültürü ve Budizm inancının hayata olan yansımasını bu şehirde rahatlıkla görebilirsiniz.

Phuket: Doğal güzellikleri ve sualtı zenginliğiyle Dünyanın en güzel adalarından biri olan Phuket kesinlikle gezinmeniz gereken bölgelerden biridir.

Pattaya: .Birbirinden güzel plajları ve tapınaklarıyla size keyifli bir gezinti sunan bu şehirde kendinizi denizin kollarına bırakabilirsiniz.

Ayutthaya: Tarihi eserleri ve görkemli şehirleriyle ülkenin en önemli şehirlerinden biri olan Ayutthaya’da keyifli bir gün sizi bekliyor.

Chiang Mai: Tarihi süreçte Lanna Krallığına ev sahipliği yapan bu şehirde, ülke kültürünü ve geleneklerini insanların yaşamında ve kıyafetlerinde rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca bu şehir Dünyaca ünlü Wat Chiang Tapınağına da ev sahipliği yapıyor.

Sukhothai: Antik Budist Tapınaklarıyla UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesinde yerini alan bu şehir için kesinlikle vakit ayırmalısınız.

Krabi: Deniz turizmi ve mağaranın içerisine inşa edilen ünlü What Tham Seua Tapınağı şehirde turistlerin gözde mekânlarından biridir. Bu şehirde kendinizi denizin kollarına bırakabilir ve kafanızı dinleyebilirsiniz.

Satun: Doğal güzellikleri, beyaz kumlu sahilleri ve berrak deniziyle ülkenin en güzel şehirlerinden biri olan Satun’da UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine alınan Tarutao Ulusal Parkını gezinebilirsiniz.

Gürcistan gezi rehberi (https://cilgingezgin.com/gurcistan-gezi-rehberi)

Tiyatro ve Konser Alanları

Tiflis’te bulunan Rezo Gabriadze Marionette tiyatrosuna, Paliashvili Opera salonuna, Movement Tiyatrosuna, Batum’da bulunan Batumi State müzikal merkez gibi opera, tiyatro ve konser alanlarına gidip çeşitli sanatsal aktivitelere katılabilirsiniz.

Doğal yaşam alanları

Batum’da bulunan Dolphinarium adlı yeri ziyaret edip yunusların gösterilerini izleyerek ailenizle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Kutaisi’de bulunan astım hastalarına da iyi gelen, içerisinde dinozor maketlerinin ve dinozorlara ait izlerin bulunduğu Sataplia Mağarasına gidebilir, ülke içerisinde bulunan birçok şelaleyi ziyaret edebilirsiniz.

Müzeler

Batum’da Bulunan Borjgalo Etnografya Müzesi’ni gezerek Gürcistan tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinebilir, Tiflis’te bulunan Georgian National Museum’a giderek ilk insanlara ait fosilleri görebilir ve Sovyet dönemini anlatan eserleri inceleyebilirsiniz.

Tarihi Yerler

Tiflis’te bulunan Narikala Kalesi, Kutaisi’de bulunan Bagrati Katedrali, Gori’de bulunan Uplistsiche Mağara Kasabası gibi tarihi mekânları gezebilirsiniz. Bunların yanı sıra ülke içerisinde birçok tarihi mekân, kale, anıt ve heykel bulunmaktadır.