PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nem Alma Cihazları


BacklinkSanati
04-18-2018, 23:47
https://tr.trotec.com/images/trotec-4d.png

Nem Alma Cihazı ile Nem Problemine Son Verin

Nem problemi birçok alanda ortaya çıkan ve hayatı olumsuz etkileyen bir sorundur. Özellikle yeni binalarda nem problemine çok sık rastlanır. Bunun nedeni inşaatın yapım aşamasında nem kurutma işlemi yapılmamış olmasıdır. Nem alma (https://tr.trotec.com/uygulamalar/genel-bakis/nem-alma/) cihazı ile yapılan kurutma işlemi ile duvarlarda yer alan su yok edilmediği için duvarda nem ve rutubet nedeniyle deformasyon oluşması kaçınılmazdır.

Yüksek Nemin Zararları

Nem, havada bulunan su buharıdır. Bir yerde normalin üzerinde nem olması orada yaşayan insanları olumsuz etkilediği gibi mekanda bulunan eşyaları ve duvarları da olumsuz etkiler. Duvarlarda nem ve rutubet oluşması duvarın renginin bozulmasına, alçının kabarmasına, boyanın dökülmesine ve kötü bir koku oluşmasına neden olur. Yüksek nem olan ortamda havadaki su buharı yoğuşarak suya dönüşür ve eşyalarda, duvarlarda ıslaklık oluşturur. İnsanlar için yüksek sıcaklıktan daha zararlı olan nem yaşam alanlarının kalitesini düşüren en önemli unsurdur. Bu nedenle yaşam alanlarında yüksek miktarda bulunan su buharı teknik ekipmanlarla kurutulmalı, yaşam alanları daha sağlıklı mekanlar haline getirilmelidir.

Nem Kurutmanın Önemi

Nem alma cihazı (https://www.trotec724.com/kategori/nem-alma-cihazi/) ile yapılan nem kurutma işlemi ortamda bulunan su buharını yok eder. Böylece ortam daha sağlıklı bir yaşam alanı haline getirilir. Sadece konutlarda değil kapalı yüzme havuzlarında, müzelerde, depolarda, inşaatlarda ve suyun etkili olduğu her yerde nem kurutma işlemi yapılmalıdır. Böylece aşırı nemden kaynaklı maddi hasarlar ve sorunlar ortadan kaldırılmış olur, insanların sağlığını tehdit eden nem miktarı kontrol altına alınmış olur.