PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SAÇ EKİMİ NEDİR? SAÇ EKİMİ TEDAVİSİNİN OLUMSUZLUKLARI NELERDİR?


sinemay
04-16-2018, 21:30
Saç Ekimi
Her insanda saç normal olarak 3 aşamada büyür. Saçın % 90’ı iki yıl boyunca ilk aşama olan anajen aşamasında kalır. Telojen denen ikinci aşamada ise dinlenme evresi geçirildiği için herhangi bir uzama olmaz. % 80 oranında kökler 4 ay kadar bu aşamada kalır. Son aşama olan katajen aşamasında ise dökülme çok fazladır. Ömrünü tamamlamış olan köklerden % 2’si dönüşümlü bir şekilde bu aşamada dökülür.

Her normal insanda günlük olarak 150’ye kadar köklerden dökülme yaşanması normaldir. Uzun saçlı kişilerde bu sayı çok gibi görünse de bu gayet normaldir. Ancak bu sayının üzerinde oluşan dökülmeler ciddi bir sorun olduğunun göstergesidir. Günlük olarak dökülme takip edilirse arttığında da kolayca anlaşılabilmektedir. Toplu miktarda görülen dökülmelerde mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir.

Tiroid rahatsızlıkları veya hormonal etkilerle oluşabilen dökülme sorununun tedavisi ilaçlarla mümkündür. Bunun için de erken teşhis gereklidir. Biraz zaman alsa da ilaç tedavisi olumlu yanıt verebilmektedir. Ancak bu durumdan biran önce kurtulmak isteyen kişilerin ilaç tedavisini beklemeye pek sabrı yoktur.

Genetik etkilerle doğuştan gelen ve aileden geçen genlerin etkisi ile oluşan dökülmeler kalıcıdır ve ilaç ile tedavisi olumlu sonuç vermemektedir. Bu nedenle geliştirilmiş olan saç ekimi yöntemine yönelen kişiler saç ekimi tedavisinin olumsuzlukları konusunda farklı tereddütler yaşamaktadır. Son dönemde oldukça geliştirilmiş olan ekim yöntemleri ile başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Saç Ekimi Yönteminin Başarısı
Diğer operasyonlara göre daha hafif görünen saç ekimi yöntemi, her cerrahi müdahale gibi ciddiye alınması gereken bir uygulamadır. Riski çok az olsa da ekim yöntemlerinde de olası riskler ve olumsuzluklar yaşanmaktadır.

Ekim işlemi sonrası kişide alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilmektedir. Kaşıntı şeklinde kendini gösteren bu durum geçicidir. Ekim işlemi esnasında lokal anestezi etkisi ile ağrı hissedilmez ancak ağrı eşiğine göre hissedilmesi de fark ederek işlem sonrasında bazı kişiler de ağrılar devam etmektedir. Bu da geçici bir durum olup alınacak ek ilaçlar ile ağrı azaltılmaktadır. Bunun dışında ekim işleminin olumsuz bir etkisi yoktur.

http://sacekimifiyati.net/