PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fut Saç Ekimi Tekniği Nedir?


sinemay
04-03-2018, 20:54
Farklı bir çok nedenlerden dolayı dökülen saçların, tedavisi için en yaygın uygulama yöntemi ektirme yöntemidir. Ektirme işleminin kendi içerisinde bir çok çeşidi bulunmaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde, yoğun olarak dökülen ya da seyrelen saçlar, psikolojik olarak insanları olumsuz etkilemektedir. Dökülmenin yeni ortaya çıktığı dönemlerde, medikal yöntemler ile kurtarılabilir fakat; dökülme yoğunlaşmış ise tek çözüm ektirme yöntemidir.

FUT TEKNİĞİ NEDİR?
Fut saç ekimi tekniği, kıl köklerinin teker teker değil de, toplu bir şekilde ekilme biçimidir. Kafadan, ense bölümünden alınan kıl köklerinin, ihtiyaç duyulan bölgelere yerleştirilmesi işlemidir.

Fut saç ekim (http://www.eurozenhairtransplant.com/) yöntemi, eski bir yöntem olmakla birlikte, günümüzde fazla kullanılmayan bir yöntem çeşididir. Fut saç ekimi yönteminde; güçlü köklere sahip olan ve ense kısmında bulunan kıl kökleri ile birlikte, bir şerit halinde çıkarılır. Çıkarılan kökler eşit bir şekilde bölünür ve bölünen parçalar uygulanacak olan yerlere, özel teknikler sayesinde yerleştirilir. Bu kıl köklerini taşıma işlemine başlanmadan önce mutlaka, saçların çıkış yönü ve çizgisi dikkat edilmesi gereken hususlardır. Köklerin alındığı ense kısmına, her hangi bir mikrop vb. durumlarla karşılaşmaması için dikkatli bir şekilde dikiş atılmalıdır. Yapılacak olan operasyonda, işlem uygulanacak kişilerin acı çekmemesi için, lokal anestezi uygulanmalıdır. Fut saç ekimi tekniği, saçlarını kısa kestirmeyenler ve kısa zamanda ektirme işlemini halletmek isteyenler için en uygun ektirme yöntemidir.

YENİ MODEL EKİM YÖNTEMİ FUE
Fut saç ekimi yöntemi yerine, uzmanlar ve hastalar genellikle yeni bir model olan fue yöntemini seçmektedirler. Bu teknikte kıl kökleri, toplu bir biçimde değil. teker teker alınarak, istenilen başka bir bölgeye, ekimi yapılır. Yine bu uygulamada yapılmadan önce de, saçın yapısı, sıklığı ve şekli dikkatlice analiz edilmelidir.

FUT ve FUE ARASINDAKİ FARKLAR
Fut tekniğinde, enseden kesik atılarak toplu bir şekilde kıl kökleri alımı yapılır ve eşit şekilde bölünerek gerek duyulan bölgeye uygulanır. Fue tekniğinde ise, kökler ense bölümünden seçilerek alınır ve herhangi bir kesik atma durumu yoktur. Fut tekniğinde, kıl kökleri alımı için kesik atıldığından, cerrahi operasyona gerek duyulur; fakat fue tekniğinde, cerrahi operasyona gerek duymadan, çok ince aletler ile, seçilerek kıl kökleri alınır. Fut tekniğinde, cerrahi operasyon ile kıl kökleri çıkartılan bölgede iz kalma durumu vardır. Fue tekniğinde ise, herhangi bir iz bırakma durumu, söz konusu olmamaktadır. Fut tekniğinde, operasyonlarda kesikten dolayı, yoğun kanama yaşama durumu vardır; fakat fue tekniğinde, çok az bir miktar kanama durumu yaşanarak tedavi sonlanır.

Fut tekniği ile santim olarak hesaplandığında, 1 santim çapına yaklaşık olarak 50-60 kök ekilme durumu vardır. Fue tekniğinde ise, yine santim çapı olarak hesaplandığında, 1 santim çapına yaklaşık olarak, 160-170 kıl kökü ekilebilme durumu vardır. Fut tekniğinde, enseden alınan kıl köklerinde ayrıştırma yapılacağından yaklaşık olarak; % 75-80 i civarında kıl kökü ekimi yapılabilir; ama fue yönteminde; direkt olarak kaliteli kökler alındığı için, alınan köklerin hepsi ekilir. Fut tekniğinde, ekilen ortalama 100 kökten 80 civarı saç çıkarken, fue yönteminde bu sayı 95 civarı olmaktadır. Fut işleminde, alınan kıl kökleri yaklaşık olarak 2-4 saat arası beklemeye alınır; ama fue yönteminde hemen ekilerek, kıl köklerinin doğal yapısını kaybetmeden ekimi yapılır. Fut tekniği operasyonu alan kişiler, ortalama 2 hafta dinlenmelidir; fakat fue tekniği uygulanan kişiler, operasyon sonrası günlük hayata devam edebilir. Fue tekniği uygulandığı zaman, uygulanan bölgede kıl dönmesi sorunu yaşanabilir fakat fue tekniğinde böyle bir durum söz konusu değildir.