PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyenin Büyüyen Teknoloji Sitesi - Tekno Tarzı


NirvanaDijital
01-30-2018, 01:53
Teknoloji; çeşitli mal veya hizmetlerin üretiminde, bunlara yönelik amaçların gerçekleştirilmesinde kullanılan teknikleri, işlemleri, becerileri ve şekilleri ihtiva eder. Bunların derlenmesine yada bilimsel araştırmalara genel olarak “teknoloji” adı verilir. Her türlü teknik süreç, bilgi, makine, bilgisayar ve cihazlar gibi teknik materyaller teknoloji ile bağlantılıdır. İnsanların bilimi kullanarak hayatlarını kolaylaştırmak için yaptığı her türlü teknik işlem, genel olarak “teknoloji (https://www.teknotarzi.com/)” olarak açıklanır.

Organik kaynakların kullanılmasıyla başlayan teknoloji, genel olarak insanoğluın ihtiyaçlarından doğmuştur. Her ihtiyaç, farklı bir hızla gelişen teknolojinin gelişmesine yol açmıştır. Tekerleğin icadı, teknolojik bir devrimdir. Basımevi ve telefonun icadı adeta toplumların kaderini değiştirmiştir. Nihayet internetin keşfi ile mesajşim devrimi yaşandı. Toplumlar arası etkileşim ve iletişim kaynakları aniden internete evrildi. Nükleer ve askeri teknolojilerdeki gelişmeler, ülkeleri yeni teknolojiler icat etmeye sevk etti. Günümüzde artık suni zekânın insanları yöneteceğini, nano-teknolojileri ve parçacık teknolojilerini mevzuşuyoruz.

Teknolojinin önemine dair birkaç örnek verelim. Örneğin; 1990’lı yılların ikinci yarısında ortaya çıkan cep telefonları olmadan nasıl yaşıyorduk? İnternet de aynı dönemlerde yaşamımıza girdi ve her alanda çığır açtı. İnternetsiz günleri yaşayanlar, webin önemini daha iyi anlayacaktır. Daha geriye gidelim. Edison’un elektriği icat etmesi, teknolojik açıdan dönüm noktasıdır. Elektriksiz kalınca önemini daha iyi anlıyoruz. Gündelik hayatta kullandığınız teknolojik cihazları birkaç gün kullanmayın; hızla gelişen teknolojinin önemini daha iyi farkına varacaksınız. Her şeyden öte artık ülkelerin gelişmişlik düzeyi, toplumsal yapısı, askeri harcamaları teknolojik gelişmelere gore belirleniyor.

Teknoloji maalesefki ülkemizde çok verimli olarak kullanılamıyor. Teknolojinin eğlenceli hali (https://www.teknotarzi.com/) olarak bilinin bir çok icat ve yenilik ülkemizde yok. Bunlar bizi fazlasıyla üzmekte. Aynı zaman da teknoloji veri paylaşımının, keşiflere yön veren etkin bir parçasıdır. İnsanların ihtiyaçlarından ortaya çıkan teknoloji, yaşamı kolay hale getirmeyi amaçlar. Makalemizde, teknoloji haberleri (https://www.teknotarzi.com/)yle ilgili birçok serüvene tanıklık edeceksiniz.