PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok Yönlü Bir Yalıtım Malzemesi: Camyünü


sosyaldeney4
01-19-2018, 09:13
http://www.tokyap.com.tr/img/p/106-117-large.jpg

Yapıların konforunu artırmak ve ömrünü uzatmak adına yalıtım büyük önem kazanmıştır ve camyünü (https://www.kucukdeveci.com.tr/izocam-camyunu-fiyatlari/)de en çok tercih edilen yalıtım malzemelerinden birisidir. İnsanlar, hanelerinde sağlıklı, huzurlu, sakin bir hayat arzular. Bunu sağlamak içinde yalıtım malzemelerinden olabildiğince yararlanmayı tercih ederler. Gerek eski yapılara gerekse yeni yapılara uygulanabilirliği yalıtım malzemelerine olan rağbeti arttırmaktadır. Yeni yapılarda yapım aşamasında uygulanarak istenen kaliteyi yakalamaya yardımcı olan yalıtım malzemeleri, eski yapılara konforla birlikte estetik bir görünüm kazandırmakta, adeta yeni yapılmış bir yaşam alanı izlenimi oluşturmaktadır. Teknolojik gelişmeler ışığında zenginleşerek gelişen inşaat sektöründe sürekli yeni yalıtım malzemeleri tasarlanmakta veya mevcut olanlar zenginleştirilerek geliştirilmektedir. Bu yönüyle öne çıkan ve birçok alanda kullanılan yalıtım malzemelerinden birisi de camyünüdür.

Camyününün Özellikleri Nelerdir?

Yalıtım malzemelerinde ısı ve ses yalıtımını birlikte sağlayan ürünler daha çok rağbet görür. Camyünü de bu yönüyle öne çıkan bir yalıtım malzemesidir. Silis kumunun yüksek sıcaklıkta eritilmesiyle üretilen camyünü sıcaktan etkilenmez. Bu sayede yangın tehlikesinde de güvenlik sağlar. Isı iletkenliği açısından oldukça verimlidir ve bu yüzden ısı yalıtımı noktasında beklenen performansı fazlasıyla verir. Yine ses yalıtımı konusunda da oldukça başarılıdır. Yani camyünü; ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı hizmetlerini birlikte sunar. Bununla birlikte temininin ve uygulamasının kolay olması da camyününün tercih edilirliğini artırmaktadır. Tek dezavantajı su yalıtımına dayanıksız olmasıdır.

Camyününün Kullanım Alanları Nerelerdir?

Camyünü, yapıların her alanında kullanılabilir. Her alanda da istenen performansı verir. Bunda birçok çeşit ve özellikte üretilebilmesinin payı büyüktür. Yine binalar arasındaki bölmelerde de camyünü kullanımı oldukça yaygındır. Bu da ince duvarlardan kaynaklı ses geçişlerini önler ve olası bir yangında yangının yayılmamasını sağlar.