PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kesimhane Teknolojileri


sosyaldeney4
01-18-2018, 20:57
https://i.ytimg.com/vi/3HAljn9OpMs/hqdefault.jpg

Mezbaha ve benzeri alanlar pek çok konuda önem arz eden alanların içerisinde yer almaktadır. Büyük ya da küçükbaş hayvancılık işlemlerinin aşamalarından olan kesim ve işleme süreçleri bu alanlarda yürütülmektedir. Özellikle büyük baş hayvancılık işlemlerinin ağır ve zor olması nedeni ile bu işlemleri kolaylaştırıcı makine ve teknolojilere ihtiyaç duyulmaktadır. Kesimhane tasarımları ve bu alanlarda kullanmak üzere üretilen makineler bu işlemleri kolaylaştırmak üzere özel olarak tasarlanmaktadır. Teknolojik gelişmeler ile birlikte çelik gibi sağlam malzemeler de kullanılarak dayanıklı, sağlıklı ve uzun ömürlü üretimler gerçekleştirilebilmektedir.

Kesimhane Proje ve İnşası

Kesimhane ve mezbaha olarak adlandırılmakta olan yerler için en büyük öneme sahip konu gerekli projelerin yapılabilmesidir. Özellikle belli sayının üzerinde kesim yapılan alanlar için mutlaka özel proje üretilmesi gerekmektedir. Kesim yapılacak olan hayvanın cinsine göre bu tasarımlar değişiklik göstermektedir. İlk kesim işlemi olan kelle kesme işleminden başlayarak en son parçalama işlemlerinin bitimine kadar tüm aşamalar düşünülerek işlem yapılmalıdır.

Kesimhane Kullanım Alanları

Kesimhane (http://www.mezbahateknolojileri.com/) sistemleri ve makineleri özellikle büyükbaş hayvan kesim alanlarında tercih edilmektedir. Büyükbaş hayvanların kesim sürecinin zorluğu, hayvanların dayanıklı yapıları ve ağırlıkları sebebi ile bu işlemler zorlaşmaktadır. Bunun içinde büyükbaş hayvan işleme tesisleri, kurban kesim alanları ve kasaplar için özel üretimler yapılabilmektedir. Bu üretimleri özel makine ve teçhizat ile destekleyerek işlemler kolaylaştırılmaktadır. Tüm kesimhane teknolojileri ile ilgili bilgi almak için mezbahateknolojileri.com adresini ziyaret edebilirsiniz.