PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyoloji Bölümü Hakkında Merak Edilenler


sosyaldeney4
01-18-2018, 17:45
https://uskudar.edu.tr/assets/uploads/icerik/1/1085/images/prof-dr-rusen-galyamovdan-uskudar-universitesine-ziyaret-2.jpg

Sosyoloji, çok köklü bir bilim dalıdır. Ve güncelliğini hiçbir zaman kaybetmemektedir. O yüzden ülkemizde yer alan sosyoloji bölümlerine her geçen gün yenileri eklenmektedir. Bununla birlikte kaliteli bir üniversite sosyoloji bölümü okumak çok daha avantajlı olacak, mezun olunduğunda iş bulma kaygısı taşınmadan hayatın merkezine atılma şansı sunacaktır. Bu açıdan Üsküdar Üniversitesi bütün bölümlerinde olduğu gibi sosyoloji bölümünde de öğlencilerine büyük olanaklar sağlıyor. Öğrencilerin en iyi fiziki şartlarda, sosyal yaşamlarını da en üst seviyede yutmak isteyen üniversite, çağın gereklerine uygun bir eğitim anlayışı ile donanımlı mezunlar yetiştiriyor.

Sosyoloji Bölümü Mezuniyet Sonrası İş İmkanları
Üsküdar Üniversitesi sosyoloji bölümü kaliteli öğretim elemanlarından oluşuyor. Öğrenciler, sosyoloji disiplininin gerektirdiği bilgi ve becerileri kavramış halde, akademik eğitimin gerektirdiği olguları, kuramları öğrenme imkânı buluyorlar. Toplumsal ve kültürel öğelerin incelenmesini, eleştirel bir bakış açısıyla çözümlenebilesini öğreniyorlar. Aynı zamanda çağın gereklerine uygun olarak, teknoloji ve yeni kuramların da takibi yapılarak öğrenciler en üst düzeyde bir donanımla mezun olma imkânı buluyorlar. Mezuniyet sonrasında da kamu kurumlarında, sosyal hizmetlerde, toplu, çocuk ve gençlik merkezlerinde, hastanelerde ve daha birçok alanda çalışma avantajı bulabiliyorlar.

Sosyoloji Bölümü ve Akademik Kadrosu
Üsküdar Üniversitesinin fiziki şatları, eğitim programları ve sosyoloji bölümü hakkında detaylı bilgiye uskudar.edu.tr internet sitesi üzerinden ulaşılabilir. Bölüm hakkında, bölümün akademik kadrosu hakkında, bölümde yer alan dersler hakkında bütün merak edilenler internet sitesi üzerinden incelenebilir.