PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otizmde Konuşma Bozukluğu ve Dil Sorunları


sosyaldeney4
01-18-2018, 17:34
http://www.konusmaterapistim.com/_cache/upload/article/upload_article__0_0_otizme-bagli-dil-ve-konusma-bozukluklari-6827.jpg

Doğumun hemen ardından ya da doğumdan sonra geçen ilk üç yılda kendini gösteren otizm toplumda yaygın şekilde görülen bozukluklardan biri olmasına rağmen hakkında bilgi sahibi olan kişilerin sayısının az olduğu bir rahatsızlık olmaktadır. Fiziksel olarak herhangi bir problemi bulunmayan otizmli bireyler sıklıkla sosyal iletişim, etkileşim noktalarında zorluk çekebilmektedir. Otizmli bireylerin en fazla zorluk çektiği noktaların başında da otizmde konuşma bozukluğu (https://otsimo.com/tr/otizmde-konusma-bozuklugu/) gelmektedir. Konuşma bozukluğunun ortaya çıkmasında pek çok kişinin aklına çocuğun gelişim döneminde sosyal becerilerden uzak kalması gelirken bunun bir sebebi bulunmamaktadır.

Otizmde Konuşma Bozukluğu Kendini Nasıl Gösterir?
İletişim kurma noktasında bireyleri en fazla sınırlayan ve zorlayan rahatsızlık olan otizmde konuşma bozukluğu olup olmadığını anlamak için birkaç noktaya dikkatlice bakmak gerekmektedir. Bunlar arasında mimiklerde ve ses tonlarında ortaya çıkan farklılıklar, belirli bir konu üzerine aşırı odaklanma, iletişimi kurma ve sürdürme davranışlarında bozukluklar olmaktadır. Sosyal becerisi gelişmemiş otizm bozukluğuna sahip olmayan insanlarla kıyaslandığında ise otizmli bireylerin çocukluk döneminde bunların ortaya çıkması söz konusu olmaktadır.

Otizmde Konuşma Bozukluğu Nasıl Giderilir?
Otizmli bireylerin yaşamış olduğu tüm sorunlar için bugüne kadar kesin bir tedavi yöntemi ortaya konmamıştır. Ancak otizmli bireylerin sosyal hayata adapte olunmasının sağlanmasında en güçlü etken bireylerin eğitim alması olmaktadır. Etkili bir eğitim ve öğrenme sürecinin sonunda otizmde konuşma bozukluğu olumlu yönde değişerek bireylerin hayatlarını sosyal ortamlarda da gerçekleştirebilecekleri bir düzeye getirmektedir. Burada özel eğitimciler, konuşma terapistleri, doktorlar tarafından çocuğun eğitim süreçlerinin desteklenmesi gerekmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık ebeveynlerin kendi çocuklarında kullanabileceği pek çok alternatif araç geliştirilmiştir. Bunlardan biri olan ve otsimo.com/tr adresinden ulaşılabilen Otsimo bir telefon uygulaması olarak içinde bulunan oyunlarla otizmli bireylerin gelişimine katkı sağlamaktadır.