PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otistik Çocuklarda Dil Terapisi Uygulamaları


sosyaldeney4
01-18-2018, 17:33
http://oxfordturca.com/wp-content/uploads/img-konusma-terapisi.jpg

Otizm, çocukluk yaşlarda bir takım belirtiler ile ortaya çıktığında aileler tarafından görülen ilk nokta konuşma noktasında sıkıntı çekilmesi ve geri davranış sergilenmesidir. Çünkü otistik çocuklar, iletişim ve sosyal beceriler konusunda kendi yaşlarında olan arkadaşlarına göre daha geri planda kalarak hem ifade edebilme hem de söylenenleri anlama noktasında sınırlı noktada bulunurlar. İletişim kurmak için isteksiz davranmaları, okuma ve yazma becerilerine uzak durmaları ve hatta neredeyse birçok otistik çocuğun konuşmaması sıklıkla görülen bir durumdur. Bu nedenle otizm tedavisinde sosyal ilişkilerin kısıtlanmasının ortadan kaldırılabilmesi için çocuklarda dil terapisi (https://otsimo.com/tr/dil-terapisi-otizmdeki-konusma-sorunlari/) kullanılmaktadır.

Dil Terapisi İle Konuşma Sorunları Çözümü
Her insan tarafından olduğu gibi otistik insanlarda da konuşma ve iletişim kurma, sorunların çözümünde daha etkili bir yoldur. Çocuğun dil yeteneği kazanabilmesi için uzun bir uğraş ve emek verilmesi gerekir. Sınırlı bir kelime dağarcığı ile birlikte belirli jest ve mimikleri kullanarak yaşıtlarına göre daha geri planda iletişim kurmaya çalışsalar da çoğu zaman bundan da kaçınmaktadırlar. Bu noktada otistik çocuklar, çok küçük cümle ve kelimeler ile konuşurken yavaş bir dil gelişimi sergilerler. Erken bir tedavi ile farklılık oluşturabilmek için dil terapisi kullanılması ile otistik çocuklarda iletişimin geliştirilmesi mümkün olmaktadır.

Dil Terapisi Ve Otizmde Kullanılan Yöntem
Otistik çocuklarda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bir yetenek kazandırılabilmesi için dil terapisi eğitimi, çok erken dönemde başlanarak Hanen Tekniği sayesinde ebeveynlerin katılımı ile maksimum iletişim pozitif seyri oluşturulabilir. Teknik, çocukların sosyal beceri kazanmasını, dili daha iyi bir şekilde algılayabilmesini ve karşılıklı konuşma sağlayabilmesini amaçlamaktadır. Tekniğin uygulanması ve geniş kapsamlı bir şekilde çalışılabilmesi için otsimo.com sayfası üzerinden daha geniş kapsamlı bilgi bulabilirsiniz.