PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursa Yamaç Paraşütü Yapmak İçin Uygun Bir Konuma Sahip Midir?


sosyaldeney4
01-18-2018, 17:12
http://www.olay.com.tr/d/news/36899.jpg

Bursa yamaç paraşütü (https://althernas.com/aktivite-rehberi/yildirim) yapmak için gerekli özelliklere sahip bir şehir midir sorusunu cevaplamanda önce yamaç paraşütü hakkında kısaca bilgi vermek gerekir. Zira yamaç paraşütünün nerelerde yapıldığını bulmak için yamaç paraşütünün nasıl yapıldığını, yamaç paraşütü yapmak için ne gibi özelliklere sahip olunması gerektiğini bilmek gerekir. Yamaç paraşütü genellikle serbest atlama paraşütü ile karıştırılsa da iki spor dalı da birbirinden farklıdır. Serbest atlama paraşütünde bireyler uçak ile yüksekten atlarken yamaç paraşütünde havalanma prensibi mevcuttur. Bu durumda baktığımızda yamaç paraşütünün gerçekleşebilmesi için kişinin yüksek bir tepeden koşması ve ardından havalanması gerekir. Yamaç paraşütünün gerçekleşebilmesi için coğrafi konum olarak yüksek mekânların tercih edildiğini bu şekilde gördük. Bursa şehrinde yamaç paraşütünün yapılıp yapılmadığına baktığımızda ise Marmara bölgesinde yer alan ve tepe, dağ yan, yüksek mekânları bulunan Bursa yamaç paraşütü yapmak için elverişli mekânlardan birisidir.

Bursa Yamaç Paraşütü Eğitimi Veren Kurslar
Uludağ ve Gürsu yamaçlarında daha çok gerçekleşen Bursa yamaç paraşütü birçok kişi tarafından her sene tercih edilmektedir. Özellikle popüler mekânların kalabalığından sıkılan ya da Bursa’nın yerlisi olan bireylerin merakını gidermesi için rahatlıkla tercih edebileceği mekânlar bulunmaktadır. Bursa’da yamaç paraşütü eğitimi veren birbirinden farklı birçok kurs bulunmaktadır. Bu kurslara baktığımızda bireyin kendi başına yani eğitmensiz rahatlıkla paraşütle uçma deneyimini gerçekleştirilmesi için gerekli bütün şeyler öğretilmektedir.

Bursa yamaç Paraşütü ve Ülkemizde Yamaç Paraşütüne Uygun Olan Diğer Konumlar
Günümüzde yamaç paraşütü dendiği zaman akla ilk olarak ölüdeniz yamaçları gelmektedir. Her sene yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği ölüdeniz adeta yamaç paraşütü ile bütünleşmiş safhadadır. Bursa yamaç paraşütü gibi ülkemizde yamaç paraşütü yapılacak bir sürü mekân bulunmaktadır. Bu mekânlara örnekler verdiğimizde Bolu- Abant, Ankara- Gölbaşı, Eskişehir, Kayseri örnek verilebilir. Bunlar dışında yamaç paraşütünün yapılacağı yerleri merak eden yahut yamaç paraşütü hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen bireyler althernas.com sitesine uğrayabilir. Burada en yakın etkinlikleri öğrenebilecekleri gibi genel bilgilere de sahip olabilirler. Bursa yamaç paraşütü hakkında da bilgi edinmek isteyenler bu siteye uğrayabilir.