PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sait Faik Abasıyanık Kitapları ve Sıradan İnsanların Hikâyeleri


sosyaldeney4
01-18-2018, 17:10
http://saitfaikmuzesi.org/wp-content/uploads/2013/05/SAIT-FAIK_SON-KUSLAR.jpg

Sait Faik Abasıyanık yazmasa deli olacağını söyleyen ve aşkla kalem tutan bir yazarımızdır. Sait Faik Abasıyanık kitapları (https://www.bkmkitap.com/sait-faik-abasiyanik-kitaplari), kenar mahalleli ve yoksul insanlardan, Beyoğlu sakinleri ve balıkçılardan bahsetmektedir. Abasıyanık sade ve akıcı bir üslupla kaleme aldığı kitaplarında iyi bir gözlemci oluşunu da konuşturmaktadır. Başkalarının ilgisini çekmeyen olay ve insanlar onun kaleminde nefis hikâyelere dönüşmektedir. Tüneldeki Çocuk’ta ilk kez Tünele binen ve her ayrıntıyı merakla inceleyen bir çocuğu anlatır örneğin. Çocuğun tasvirini o kadar incelikle yapar ve dikkat çektiğinden dolayı rahatsız oluş duygusunu öylesine derinden hissettirir ki bir anda kendinizi Tünelde acaba başka ne görmüştü diye bakınırken bulabilirsiniz.

Sait Faik Abasıyanık kitapları ve Hayvanlar
Dünyaya bakışını her şeyin bir insanı sevmekle başladığını söyleyerek özetleyen Sait Faik Abasıyanık, insanlar kadar Ada’yı ve hayvanları seven bir adamdır. Gönlünde şiir ve sevdanın yanı sıra balıklar, martılar ve köpekler de yatmaktadır. Sait Faik Abasıyanık kitapları arasındaki Ermeni Balıkçı ile Topal Martı’nın hikâyesi tam da Abasıyanık’ın hayata bakışını yansıtan bir yaklaşımdan söz etmektedir. Topal bir martının ölümünün konuşulduğu bölümde kahramanın yakasındaki matem bezinin ölen topla martı için takılmış olabileceğini dile getirmek ancak onun yapabileceği bir iştir.

Sait Faik Abasıyanık Kitapları ve İnsana Dair Samimi Öyküler
Sait Faik Abasıyanık kitapları ile modern hikâyeciliğimize katkıda bulunmuş önemli bir isimdir. Klasik tekniklerden uzaklaşarak öykücülüğümüze yeni bir soluk getirmiş ve usta bir dille yazdığı kitaplarında samimi, basit, her yönüyle olduğu gibi gösterilen insan öykülerine yer vererek toplumsal gerçekliklerden ziyade bireysel gerçekliğe eğilmiştir. www.bkmkitap.com adresinden yazarın tüm eserlerine herhangi bir zahmete katlanmadan sahip olabilirsiniz.