PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ufkunuzu Genişletmek İçin Cemil Meriç Kitapları


sosyaldeney4
01-18-2018, 17:08
http://sahipkiran.org/wp-content/uploads/2015/03/cemil-meric-bu-ulke.jpg

Coğrafyamızın çıkartmış olduğu en farklı simalardan birisi Cemil Meriç’tir. Hatay doğumlu olan yazarımız orta yaşlara kadar hocalık yapmış bu süreçte doğu ve batı kültürünü kendi dillerinden takip ederek geniş bir alt yapı oluşturmuştur. Sonra rahatsızlık sebebiyle gözlerini kaybedip kendi dünyasına çekilen Cemil Meriç birbirinden kaliteli eserlerle fikir ve İrfan dünyamızı aydınlatmaya çalışmıştır. Bu sebeple Cemil Meriç kitapları (https://www.bkmkitap.com/cemil-meric-kitaplari) kesinlikle herkesin başucunda bulunması gereken temel eserler arasında ilk sırada yer almalıdır.

Cemil Meriç Kitapları ve Doğu Batı Sentezi
Cemil Meriç bütün kitaplarında objektif bir tavır sergileyerek doğuyu da batıyı da anlamaya çalışmıştır. Bu sebeple doğu ve batı arasında bulunan ülkemizi iyi anlayabilmek, geçirmiş olduğunuz tarihi serüvenlerden dersler çıkarmak isteniyorsa mutlaka Cemil Meriç kitapları okunmalıdır. Özellikle Bu Ülke, Cemil Meriç'in şaheseri olarak kabul edilmektedir. Ülkemizin sosyolojik politik ve tarihi açıdan etüt edildiği kitapta oldukça derin bir üslup da size eşlik edecektir. Ayrıca yazarın Jurnal 1 ve Jurnal 2 adlı eserleri de mutlaka satır satır okuması gereken kitaplardır. Cemil Meriç'in günlükleri niteliğinde olan jurnal eserlerini okurken hem Cemil Meriç’e hem de ülkemize daha aşina olmaktasınız.

En Ekonomik Cemil Meriç Kitapları
Cemil Meriç'in dünya tarihini anlatmış olduğu çok farklı eserleri bulunmaktadır. Dünya fikir tarihini anlatırken sosyolojik açıdan öne çıkan simalara da yer vermektedir. Cemil Meriç kitapları arasında çok özel yere sahip olan Kırk Ambar ve Ümran'dan Uygarlığa Bu açıdan değerlendirilmesi gereken kitaplardır. Ayrıca Cemil Meriç için oldukça önemli olan Hindistan Bir Dünyanın Eşiğinde adlı kitabında yer almaktadır. Bütün kitaplarında çok farklı bir dil kullanmak dolan Cemil Meriç kelimeye önem vermektedir. Böylece Okuduğunuz her Cemil Meriç kitabında Türkçeniz biraz daha zenginleşecek İlim ve irfan dünyamıza çok farklı perspektifler kazanabileceksiniz. bkmkitap.com adresine giriş yaparak Cemil Meriç kitapları ve diğerlerini çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.