PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aç Kapa Ambalajlarda Doypack Teknolojisi Kendini Gösteriyor


sosyaldeney4
01-18-2018, 09:23
http://www.firmasec.com/resim/7/crepped-dc838181474-bdktbf.jpg

Halk arasında oturan ambalaj olarak tanınan doypack, aslında gelişen teknolojinin kullanılması sonucunda yakın zamanda ortaya çıkarak piyasada önemli bir ivme yakalamıştır. Bu ivmede şüphesiz ki özellikle besinlerim ambalajlanmasında sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemde kilitli yani aç kapa sistemine sahip olan söz konusu ambalajlar, içlerindeki ürünü de uzun süre taze tutabilecek bir yapıya sahiptir. İyi tasarlanmış bir ambalaj, aynı zamanda dış ortamdaki ışığı ambalaj içerisine sızdırmaması sebebiyle içimdeki ürünleri uzun süre sağlıklı tutabilmektedir.

Doypack Ambalajın Tasarımı Da Farklıdır

Özellikle alttan körüklü bir tasarıma sahip olması ile doypack ambalajların depolanması aşamasında fazla yer kaplamaması ürünün en önemli özellikleri arasında yer alır. Bunun yanında içlerine malzeme konulduğu andan itibaren alt kısımdaki körüğün şişmesi ile birlikte raflarda dik durarak müşteri tarafından tercih edilebilmesi avantajına da sahiptir. Ürünü bulup geliştiren Fransız tasarımcı Louis Doyen tarafından geliştirilen ambalaj, Doyen Pack kelimelerinden türetilerek DoyPack olarak adlandırılmıştır.

Doypack Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Doypack ambalaj, raflarda cam kavanoz ya da teneke kutuların yanında, kolaylıkla seçilebilmesi, natural ve şık bir görüntü sunması gibi avantajlara sahiptir. Özellikle kuruyemiş, kahve, baharat, her türlü yem, ve çay ambalajlanmasında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bu ürün grubunda yer alan tasarımlardan da görüleceği gibi, bu ambalajlarda da tasarım çalışmalarında pencereli modellerin de uygulanması mümkün olmaktadır. Özel baskılı, şeffaf ambalajların yanında, sıvıların da ambalajlanmasında kullanılan kapaklı modellere de yine market raflarında rastlamak mümkündür. Detaylı bilgiye elifplastik.com.tr (http://elifplastik.com.tr/) adresinden ulaşabilirsiniz.