PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emlak Piyasası İçin Değerleme Şirketleri


selincelik
01-16-2018, 11:09
https://www.primedegerleme.com/wp-content/uploads/2017/07/ofis-degerleme.jpg

Gayrimenkul piyasası bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok hareketli bir duruma gelmiştir. Gayrimenkul fiyatlarında yaşanan inanılmaz artışlarla birlikte gayrimenkuller ciddi anlamda bir yatırım aracına da dönüştürülmektedir. Bu bakımdan gayrimenkullerin değerinde alınıp satılabilmesi için profesyonel desteğe ihtiyaç duyulmaktadır. Birçok kurum kuruluş ve bireysel müşteri gayrimenkullerin değerinin tespit edilebilmesi için değerleme şirketleri (https://www.primedegerleme.com/degerleme-sirketleri/) ile iletişime geçmektedir. Böylece bir gayrimenkulün doğru bir şekilde fiyatının belirlenmesi mümkün olmaktadır. Bu alıcı taraf için de satıcı taraf için de son derece önemlidir.

Değerleme Şirketleri ve Sunulan Hizmetler

Sadece gayrimenkullerde alım satım sırasında değil aynı zamanda kiralanma, devir, mal taksimatı miras hukuku davalarında da gayrimenkul değerleme şirketleri devreye girmektedir. Sunulan hizmetler oldukça geniş tutulduğundan dolayı her türlü yapının değerleme opsiyonu firmalar tarafından gerçekleştirilmektedir. Gayrimenkul değerleme şirketleri bunu yapabilmek için SPK tarafından yetkilendirilen oldukça ciddi bir eğitimden geçerek lisans alıp değerleme işlemlerini yapan değerleme uzmanları ile çalışmaktadırlar. Böylece bilimsel açıdan değerleme gerçekleştirilirken etik kurallara bağlı olan personeller güven içerisinde fiyat belirlemesine gitmektedir. Birçok yapı türünde değerleme ortaya konulabildiği gibi aynı zamanda henüz üstünde yapı inşa edilmemiş arsalar da değerleme şirketleri tarafından fiyat analizine tabi tutunabilmektedir. Bireysel müşterilerin oturmak istedikleri evlerin alım satımında da yine değerleme şirketleri devreye girmektedir.

Değerleme Şirketleri ve Ekonomik Hizmetler

Evlerin konutların fiyatları değerlemeye tabi tutulabildiği gibi birçok işyeri otel gibi büyük yapılarda değerlemeye tabi tutulabilmektedir. Alışveriş merkezleri endüstriyel tesisler de yine değerleme şirketleri tarafından fiyat analizine alınmaktadır. Ayrıca sanayi tesisleri fabrikalar da oldukça değerli olduklarından dolayı hassasiyetle fiyat belirlemesi yapılabilmektedir. Bu gibi durumlarda değerleme şirketleri çok farklı yaklaşımlar ve değerleme esasları ile beraber hassas bir şekilde işlemler gerçekleştirmektedir. Yapılmakta olan bütün işlemler raporlandırıldığı için aynı zamanda resmi evrak değeri de taşımaktadır. Şirketlerin işlemler neticesinde hazırlamış oldukları ekspertiz raporları bankalar dahil olmak üzere birçok kurumda kullanılmaktadır. Sizin de değerleme raporuna ihtiyacınız varsa primedegerleme.com (primedegerleme.com) adresine giriş yaparak firmanın sunmuş olduğu kaliteli hizmetlerden istifade edebilirsiniz.