PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hisse Senedi Fiyatları Nasıl Belirlenmektedir?


selincelik
01-11-2018, 17:02
https://cdn.ulukartalteknoloji.com.tr/Media/CMS/22356f16-c8dd-db85-e868-89149e887426.png

Borsa İstanbul üzerinde yatırım gerçekleştirmek isteyen kişilerin sahip oldukları bütçeye uygun bir şekilde yatırım yapabilmeleri için kullanılan araçlar hisse senedi olarak adlandırılmaktadır. Piyasa üzerinde halka açılmış şirketlerin ortaklık paylarını oluşturan hisse senetleri belirli bir fiyat üzerinden işlem görerek değer kazanmakta veya değer kaybetmektedir. Bu noktada Borsa İstanbul üzerinde hisse senedi fiyatları (https://www.integralyatirim.com.tr/hisse-senedi-fiyatlari) belirlenirken farklı elemanların birleşimi kullanılmaktadır. Bu birleştirme elemanlarının başında arz ve talep gibi faktörler bulunur. Bu noktada yatırımcılar tarafından yatırım gerçekleştirecek senedin arz ve talebi noktasında etki gösteren faktörler takip edilmelidir. Diğer bir noktada ise fiyatları etkileyen faktörlerden birisi de şirketin performanslıdır.

Hisse Senedi Fiyatları Ve Şirket Performansları

Borsa İstanbul üzerinde halka açılmış bir şekilde hizmet veren şirketler, performanslarına bağlı bir oranla hisse senedi fiyatları ile işlem görürler. Bu noktada şirketin gösterdiği performansa bağlı şekilde cirosu, kar oranı ve piyasa değeri yükseliş gösterdiğinde borsa üzerindeki senet fiyatında artış görülmektedir. Şirket politikalarına bağlı olarak geleceğe yönelik sunulan projeler, sektörel noktada oluşturulan gelişmeler, şirketin sektör içerisindeki elde ettiği başarılar gibi farklı noktalarda senet fiyatlarının artmasına veya gösterilen yanlışlıklar da senet fiyatlarının azalmasına neden olabilir. Senet fiyatları ile ilgili olarak net bir şekilde bilgi alabilmek ve doğru bir şekilde
şirket politikalarını takip ederek yatırım gerçekleştirebilmek adına Türkiye genelinde birçok borsa yatırımcısı İntegral Menkul firması üzerinden bilgi takibi gerçekleştirmektedir.

Güncel Ve Doğru Hisse Senedi Fiyatları

Türkiye'de borsa yatırımcıları tarafından güncel bir şekilde hisse senedi fiyatları noktasında bilgi sahibi olabilmek için İntegral Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi tarafından paylaşılan bilgiler takip edilerek aynı zamanda aracı kurum üzerinden yatırım işlemleri yapılabilir. Firma tarafından aracı kurum lisansına sahip olarak açılan hesaplar üzerinde yatırım işlemi yapabilme imkanı sunulurken hisse senedi işlemlerinde fiyat noktasındaki ülke ve dünya ekonomisinin etkileri de incelenebilir. Senet fiyatları üzerinde etkili olan ekonomik durumlar ve farklı etkenlerin net sonuçlarını görebilmek için integralyatirim.com.tr sayfası üzerinden site aracılığı ile borsa yatırım işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.