PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makineler İçin Enerji Analizörü


sosyaldeney4
01-11-2018, 13:42
http://entes.com.tr/images/b/Enerji_kalitesi_195x195-1675.png

Endüstriyel tesislerde ve sanayi kurumlarında kullanılmakta olan makineler oldukça pahalıdır. Bu makinelerin stabil bir şekilde çalışabilmesi ve daha uzun ömürlü olabilmesi için özellikle güç devrelerinin iyi ayarlanması gerekmektedir. Tesis bünyesinde yer alan bütün makinelerin elektrikle çalıştığı düşünüldüğünde elektrik parametrelerinin iyi ölçülmesi gerekmektedir. Günümüzde modern üretim teknikleri ile imal edilmiş olan enerji analizörü (http://entes.com.tr/blog_detay.asp?blogID=10) dediğimiz cihazlar kolaylıkla makinelere gelmekte olan elektriksel parametreleri ölçmekte böylece enerjinin daha rahat bir şekilde izlenmesine olanak tanımaktadır.

Enerji Analizörü Çeşitleri

Çok farklı tarzlarda üretilmekte olan enerji analizörleri ekranlı veya ekransız olarak imal edilmektedir. Ekranlı olarak imal edilmiş olan elektrik analizörleri şebekeye montajı yapıldığında LED veya LCD paneller vasıtasıyla elektriksel olan parametreleri anlık olarak tüketiciye sunabilmektedir. Ayrıca enerji analizörü noktasında kullanılmakta olan cihazlarda kaliteli denetleme mekanizmaları da bulunmaktadır. Dijital giriş ve dijital çıkış özelliği bulunan cihazlar alarm özelliği ile birlikte elektriksel parametrelerdeki anormal değişiklikleri takip etmesi gereken birime hemen iletebilmektedir. Ayrıca çalışma saati göstergesi bulunan sayaçlar plug meter dediğimiz özelliği de bünyesinde taşımaktadır. Böylece çok yönlü kullanım imkânı tanımakta olan enerji analizörü çeşitleri montaj ve kurulumu yapıldıktan sonra tesis bünyesinde belirlenmiş olan elektriksel parametreleri ekranda gösterebilmektedir.

Kaliteli ve Dayanıklı Enerji Analizörü Çeşitleri

Fabrikalarda ve endüstriyel tesislerdeki onlarca makinenin tek bir platformdan takip edilmesine olanak tanımakta olan şebeke analizörleri farklı parametreleri gösterebilmektedir. Harmonik değerler noktasında oldukça ayrıntılı bir şekilde analiz yapabilen enerji analizörü çeşitleri, tesise uygun olarak tercih edilmelidir. Böylece hem işletmedeki enerji sarfiyatı daha stabil hale getirilebilecek hem de makinelerin çalışması için ihtiyaç duyulan enerjinin stabil seviyelerde yer alması sağlanmış olacaktır. Kaliteli, dayanıklı enerji analizörü ihtiyacınız varsa entes.com.tr adresine giriş yaparak firmanın ürünlerine göz atabilirsiniz.