PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üsküdar Üniversitesi’nde Erasmus Ayrıcalığı


sosyaldeney4
01-11-2018, 11:15
http://haber.sakarya.edu.tr/wp-content/uploads/2018/01/erasmus.jpg

Ülkemizde öğrencilerin yurt dışına gidebilmeleri için çeşitli programlar vardır. Bunlardan birisi de erasmustur. Karşılıklı iki üniversitenin öğrenci değişimini ifade eden erasmus, üniversiteden üniversiteye değişmekte, her üniversite öğrencilerini ikili anlaşması olduğu ülke ve okullara göndermektedir. Bu açıdan Üsküdar Üniversitesi son derece ayrıcalıklı bir yapıya sahip. Birçok farklı ülkedeki üniversite ile anlaşması bulunuyor ve bu sayede her yıl onlarca öğrencisini yurtdışına gönderebiliyor.

Erasmus İle Yurtdışında Eğitim Tecrübesi

Üsküdar Üniversitesi’nin bugün erasmus (http://erasmus.uskudar.edu.tr/) kapsamında ikili anlaşma sağladığı birçok üniversite vardır. Bunların üçü İspanya’da, birisi İtalya’da, üçü Portekiz’de, birisi Polonya’da, ikisi Romanya’da, birisi de Slovenya’da bulunmaktadır. Her biri bulunduğu ülkelerin en iyilerinden ve en merkezi şehirlerinde olan üniversiteler erasmus kapsamında yurtdışı tecrübesi yaşamak isteyen öğrencileri beklemektedir.

Erasmus Hakkında Merak Edilenler

Üsküdar Üniversitesi, bünyesinde oluşturulmuş olan erasmus koordinatörlüğü, erasmus yapmayı düşünen öğrencilerine gerekli danışma hizmeti verdiği gibi erasmus programını da baştan sona sorunsuz bir şekilde geçirilmesi için çaba sarf etmektedir. Çünkü erasmus, öğrencilerin yabancı ülkelere ve üniversitelere gitmelerini, orada eğitim almalarını, dönüş yapmalarını, dönüş yaptıktan sonra burada gittikleri üniversitede aldıkları derslerin sistemlerine işlenmesini ve daha birçok ayrıntıyı kapsamaktadır. Üniversite, geniş avantajları ile birlikte erasmus konusunda da öğrencilerine son derece zahmetsiz bir süreç sunuyor. uskudar.edu.tr internet sitesi üzerinden Üsküdar Üniversitesinin erasmus programı hakkında bilgi sahibi olabilir, sürecin nasıl işlediği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.