PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otistik Çocuklar ve Telefon Üzerinde Eğitim


sosyaldeney4
01-10-2018, 17:30
https://www.evrensel.net/upload/dosya/cache/730x387/11347.jpg

Otizm, dünya genelinde üzerine en çok araştırma yapılan hastalıklardan birisidir. Fakat şu ana kadar nedeni tam olarak belirlenememiştir. Nörogelişim bozukluğu olarak açıklanmakla beraber bunun nedenleri, tedavileri üzerine net bilgiler ortaya koyulamamaktadır. Bugün otizmli çocuk sahibi olan ailelerin karşılaştıkları en büyük problem eğitimdir. Çünkü otizmli çocukların eğitim alabilecekleri yerler oldukça sınırlıdır ve aileleri zorlamaktadır. Otizmli çocukların eğitimi ile alakalı yeni araştırmalar eşliğinde teknolojinin kullanılması fikri yaygınlık kazanıyor. Bunun için Otsimo sitesi otistik çocuklar ve telefon üzerine incelemeler ve çalışmalar yaparak çeşitli oyunlar geliştirmişlerdir. Bu sayede çocukların eğlenerek gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadırlar.

Otistik Çocuklar ve Telefon Uygulamalarının Çocuklara Etkisi

Tabet, telefon gibi elektronik cihazlar zaten çocukların ilgisini çok fazla çekiyor. Otistik çocuklar ve telefon (https://otsimo.com/tr/) oyunları sayesinde çocukların ilgili olduğu bu aletleri eğitime dönüştürme amaçlanıyor. Otizmli çocukların temel eksiklikleri dikkat toplama, yoğunlaşma, uzun süreli konsantrasyon olduğu için sunulan oyunlar bu tür eksikliklere karşı geliştirilmiştir. Dikkat toplaması yönünde sıkıntı yaşayan otizmli çocuklar telefonun hareketli, renkli, parlak yapısı sayesinde çok daha uzun süre dikkatlerini sabitleyebiliyorlar. Üstelik telefonlardaki oyunlar kademeli olarak ilerlediği için çocukların merakta kalmalarına, bir sonraki adım için ciddi manada çaba sarf etmelerine vesile oluyor. Ailelere dışarıda veremedikleri eğitimi çoğu zaman telefonun cazibesi sayesinde evde verebilme imkânı doğuruyor.

Otistik Çocuklar ve Telefon Oyunları

Otistik çocuklar ve telefon destekleyici eğitim aracı olmaktadır. Aynı zamanda otizmli çocukların ailelerine de vakit kazandırmaktadır. Sürekli ilgi, bakım, gözetim isteyen otistik çocuklar telefon oyunu sayesinde kendi başarına vakit geçirebiliyorlar. Daha ayrıntılı bilgiyi otsimo.com/tr internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. Otistik çocuklara özel uygulamaları telefonlarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.