PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : e-Defter Başvuru Nasıl Yapılmaktadır?


sosyaldeney4
01-10-2018, 16:44
https://i.hizliresim.com/762LNv.jpg

2000 yılında çıkan resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan e defter uygulaması firmalar ve işletmeler tarafından yerine getirilmesi olan yasal bir yükümlülüktür. Buna göre asgari 25 milyon TL brüt satış hasılatına sahip olan bütün firmalar e-Defter tutmak zorundadır. e-Defter başvuru yapabilmek için gelirler idaresi başkanlığına başvuru evrakları internet üstüne teslim edilmelidir. Böylece yapılmış olan başvuru ile birlikte onay geldiğinde e-Defter tutulmaya başlanacaktır. e-Defterin tutulması başvuruyu takip eden aybaşı itibariyle başlayacaktır ve resmi olarak takip edilecektir.

e-Defter Başvuru ve E-Defter Avantajları

Oldukça pratik bir uygulama olan e-Defter başvuru yaptıktan sonra takip eden ayın ilk günü itibariyle e-Defterler tutulmaya başlanmaktadır. e-Defter uygulaması pek çok avantajı bünyesinde taşımaktadır. Her şeyden önce matbu olan yevmiye defteri ve defteri kebir ortadan kalkacağından dolayı kâğıt israfının önüne geçilecek çevreci bir çözüm sunulmuş olacaktır. İkinci bir avantajı ise diğer defterler için arşiv odası ve arşiv personeli gibi ekstra giderler şirket tarafından karşılanmak zorundadır. Ancak e-Defter uygulamasında bunlara gerek kalmayacağından dolayı firma adına ekonomik bir tasarruf da sağlanmış olacaktır. Bununla beraber firma yetkilileri ve yöneticileri 7 gün 24 saat boyunca e-Deftere internet ortamından erişim sağlayabileceğinden dolayı finansal işlemler çok rahat bir şekilde takip edilebilecektir. Ayrıca e-Defter uygulamalarında yazılımı kalitesine bağlı olarak sıfır hata payı ile işlemler yapılacağından dolayı şirketin finansal işlemlerinde sıkıntı yaşanmayacaktır.

En Kolay e-Defter Başvuru Nasıl Yapılır?

Kanunla belirtilmiş olan şirketlerin tutması zorunlu olan e-Defter başvuru yapmak istiyor ve kaliteli bir şekilde hazırlanmış olan e-Defter yazılımlarından faydalanmayı düşünüyorsanız foriba.com/tr adresine giriş yaptığınızda firmanın sunmuş olduğu e-Defter ve diğer uygulamalara göz atabilir ve satın alabilirsiniz.