PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Obezite ve Obezliğin Hesaplanması


selincelik
01-09-2018, 15:54
https://www.acibadem.com.tr/obezitemerkezi/Content/images/Tedavi-Yontemine-Nasil-Karar-Verilir.png

Obezite aşırı kiloların neden olduğu bir sağlık sorunu olarak göze çarpmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün açıklamalarına göre obezite kanserden sonra insanlığı tehdit eden önemli bir hastalıktır. Obezitenin tedavisinden önce bireyin obezlik durumunun tespiti gerekmektedir. Obezitenin tespitinde genel olarak beden kitle indeksi kullanılarak kişinin tehlike sınırı içerisinde olup olmadığı bulunmaktadır. Obezite hesaplama (https://www.acibadem.com.tr/obezitemerkezi/detayli-obezite-hesaplama-vucut-kitle-indeksi/) yaparak kişinin zayıf mı yoksa aşırı kilolu mu olduğu tespit edilmektedir.

Obezite Hesaplama Nasıl Yapılır?

Obezite hesaplama yöntemi kilonun ve boyun oranlanması ile yapılan bir yöntemdir. Bu yöntemde kilogram cinsinden vücut ağırlığı boyun metre cinsinden karesine bölünerek yapılmaktadır. Obezite hesaplanmasında genellikle 20 ile 30 arasında değere sahip olan bireyler normal kilolu sayılırken bu değerlerin altında olanlar zayıf üstünde olanlar ise aşırı kilolu olarak kabul edilmektedir.

Obezite aşırı kiloluluk durumu olduğundan 30 ve üzeri vücut kitle endeksi değerine sahip olan kişiler obez sınıfına girmektedir. Obezitenin de kendi arasında çeşitleri vardır. 1. Derece obezite 2. Derece obezite gibi sınıflandırmalar ile obez kişinin riskinin büyüklüğü ortaya konulmaktadır.

Bunun yanı sıra obezitenin değerlendirilmesinde vücudun yağ oranına bakarak da karar verilebilmektedir. Obezite vücutta aşırı yağlanma ile de kendisini göstermekte olup, vücuttaki yağ oranlarına çeşitli cihazlar yardımı ile bakarak da karar verilebilmektedir. Obezite merkezlerinde çeşitli cihazlar kullanılarak vücudun yağ oranı kemik oranı ve diğer değişkenlere bakarak daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Obezite Tedavisinde Acıbadem Obezite Merkezi

Acıbadem obezite merkezi ülkenin çeşitli noktalarında bulunan tedavi merkezleri ile obezite tedavisi uygulamaktadır. acibadem.com.tr/obezitemerkezi adresinden obezite hesaplama yaparak obezlik durumunuzu görebilirsiniz.

Acıbadem obezite merkezi cerrahi yöntemlerin yanı sıra diyet listeleri ve egzersiz programları ile hastaların düzenli olarak kilo vermesine ve tedavi sonrasında da verdiği kiloları yeniden almamasını sağlamaktadır. Bu merkeze başvuran adayların öncelikle endokrinolojik tetkikleri yapılarak uygun tedavi şekli belirlenmektedir. Belirli değerlerin üzerinde olan aşırı kilolara genellikle mide küçültme ameliyatının uygulandığı Acıbadem Obezite Merkezinde obezlik durumu daha hafif olan kişilere ise çeşitli diyet listeleri ve egzersizler uygulanmaktadır.