PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ermenistan'a sürpriz mektup


MetinCeylan
04-21-2008, 14:13
http://www2.internethaber.com/images/news/60966.jpg
Ermenistan'a sürpriz mektup
21 Nisan 2008 Pazartesi 14:12
Ermenistan ile ilişkilerde yeni bir dönem mi başlıyor. Hükümet tarihi bir sürecin ilk adımını attı.


Türkiye'den Ermenistan'a zeytin dalı.. Hükümet yeni bir dönemi işaret edebilecek ilk adımı attı. Yeni kurulan Ermenistan hükümetine diyalog yollarının açık olduğuna dair mektup iletildi.
Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirme arzusunda olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Ali Babacan, "Özellikle yeni kurulmuş olan Ermenistan hükümetiyle Türkiye diyalog yollarını açık tutmaktadır" ifadesini kullandı.

Babacan, konuyu hem Ankara'da bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ile katıldığı bir panelde, hem de konuk bakan ile ortak basın toplantısında dile getirdi.

Ermenistan'da yeni kurulan hükümet ile diyalog kapılarını açık tuttuklarını söyleyen Babacan, Azeri-Ermeni ihtilafına da değinerek, Dağlık Karabağ konusunun bölgede barış ve istikrarın önündeki en kritik engel olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Uluslararası toplumun soruna acil bir çözüm bulması gerektiğinin altını çizen Babacan, Azerbaycan ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğü konusundaki meşru kaygılarına yeterince cevap vermeyen herhangi bir çözümün başarısız olacağını söyledi.

Babacan'ı dinleyen Avusturya Dışişleri Bakanı Plassnik ise, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan'ın "Türkiye ile diyaloğa hazırız" açıklamasını hatırlatarak, Babacan'ın sözlerinden Türkiye'ninhttp://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=137759 diyalog kapısını açık tuttuğunu anladığını söyledi.
kaynak: