PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ticari Noktada Ekonomik Sürüş Eğitimi


sosyaldeney4
01-05-2018, 09:33
https://www.adexakademi.com/wp-content/uploads/2015/12/ekonomik-s%C3%BCr%C3%BC%C5%9F.jpg

Ticari olarak araç kullanımı gerçekleştiren hafif ticari araç sahipleri, kamyon veya çekici sahipleriyle otobüs kullanıcıları için düzenlenmiş bir eğitim olan ekonomik sürüş eğitimi (https://www.adexakademi.com/ekonomik-surus-egitimi/) nitelikte bir sonuç oluşturmaktadır. Adex Akademi Kurumu tarafından sağlanan bu eğitimler; Alman Yol Emniyet Konseyi ve Hollanda sertifikalı bir şekilde yol emniyeti sürüş programı almış eğitmenler tarafından verilirken Uluslararası bir şekilde geçerliliğe sahip olarak eğitim sağlanmaktadır. Bu eğitim sayesinde ticari kullanıcılar aracın güç ve yakıt bağlantılarını öğrenerek daha ekonomik ve verimli bir şekilde araç kullanma şansına sahip olmaktadır.

Ekonomik Sürüş Eğitiminin Temel Amacı Nedir?

Trafikte bilinçsiz bir şekilde üstünde pek durmadan kullanılan ticari araçlar yoğun bir yakıt sarfiyatı gerçekleştirirken aynı zamanda emniyeti gözden çıkarmakta ve algılarını kontrol etmeden kazalara ya da büyük ekonomik zarara neden olmaktadır. Bu kapsamda ekonomik sürüş eğitimi sürücülerin algılarının açık, aracın güç ve yakıt orantısını bilen ve hız orantılarını takip edebilen bir hale gelmesi sağlanmaktadır. Eğitim sayesinde sürücüler çok küçük önlemler alarak aracın tasarruflu ve emniyetli kullanılmasını öğrenmektedir.

Ekonomik Sürüş Eğitimi Neler Sağlamaktadır?

Önce teorik daha sonra pratikte alınan ekonomik sürüş eğitimi daha fazla sürüş emniyeti sağlarken zaman kaybını önlemektedir. Sürücü için ekonomi oluştururken çevreye verilen zarar azalmakta ve yakıt tüketimi azaltılarak aracında masrafları azalmaktadır. 14 sürücünün bir grup oluşturması ile verilen eğitimde toplam olarak 5 saate yakın bir kurs sağlanırken 2 yılda bir tekrarlanacak bu kurs kapsamında temel kurallar, genel kurallar, araç enerjisi, fren mekanizması, motor freni, motor ömrü, araç yükleri, hava şartları ve fiziki şartlar ve birçok noktada ekonomik kullanım yöntemleri öğretilmektedir. Bu eğitim için adexakademi.com sayfasından kapsamlı bilgi alabilirsiniz.