PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İskender İçin En Çok Sorulan Soru İskender Kaç Kalori?


sosyaldeney4
01-04-2018, 14:54
https://www.diyetkolik.com/site_media/media/nutrition_images/iskender-kebap-tereyagli.jpg

Ülkemizin dünya çapında ün yapmış olan pek çok yemeği bulunmaktadır. Yemek ve et konusunda çok fazla seçeneğe sahip olan ülkemiz bu seçeneklerin lezzetli olması sayesinde de adından her geçen gün daha fazla söz ettirmektedir. Ünlü yemeklerimizin arasında ise Bursa’nın ünlü İskender kebabı gelmektedir. İskender hem görüntüsü hem mis kokusu hem de mükemmel lezzeti ile yiyen herkesi kendisine hayran bırakan bir yemektir. İskender içinde kullanılan gıdaların çeşitleri sebebi ile pek çok kişi tarafından zararlı görülse de aslında öyle değildir. İskender (https://www.bereketdoner.com.tr/iskender) kaç kalori şeklinde soranlar için toplam kalori olarak 915 kalorilik bir değere sahiptir.

İskender Kaç Kalori ve Zararlı Mıdır?

İskender kaç kalori diye merak edenler ve İskender’in diyet yapanlar açısından zararı olup olmadığını merak edenler için İskender için kullanılan malzemelerden bahsetmek gerekmektedir. İskender içerisinde etin en güzel yerleri kullanılmaktadır. Özel olarak işleme tabi tutulan bu etler yumuşayarak İskender yapılabilecek kıvama gelmektedir. Daha sonra döner şekline pişirilen İskender özel pidesi ile birlikte servis edilmektedir. Özel İskender pidesi şeklinde pişirilen pide üzerine dizilen etler özel salçalı sosu ve en üstte konulan tereyağı ile sunulmaktadır. Bu özellikleri ile İskender mükemmel şekilde bir öğün olmaktadır.

İskender Çeşitleri

İskender kebap, genel olarak lezzetli bir yemek olarak görülmekle birlikte herkesin kendisine ve damak zevkine uygun tüketme seçenekleri bulunmaktadır. İskender kaç kalori şeklindeki soruların cevapları bu seçeneklere göre değişmektedir. Bazı kişiler İskender kebabı tereyağı olmadan tüketmektedir. Sosu olmadan ya da ekstra tereyağlı şekilde tüketmeyi tercih edenler de olmaktadır. Ancak lezzet ve görsellik için İskender kebap orijinal hali ile tadılmalı ve tadına varılmalıdır.