PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akademik Eğitim İçin Sağlık Bilimleri Enstitüsü


sosyaldeney4
01-04-2018, 12:08
https://www.arel.edu.tr/files/manset/323-tr.jpg

Sağlık bilimleri noktasında lisans eğitimi almış olan kişiler mesleklerini akademik olarak sürdürmek için veya daha üst noktada iş dünyasına giriş yapabilmek için enstitü eğitimi sayesinde yüksek lisans yapmalıdır. Sağlık bilimlerinde yüksek lisans eğitimleri, sağlık bilimleri enstitüsü (https://uskudar.edu.tr/sbe/) tarafından verilen ve nitelikli bir şekilde tıp uzmanları yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitimdir. Online bir şekilde başvuru yaparak Üsküdar Üniversitesinde bu eğitime katılmak isteyen kişiler kurumun nitelikli kadrosu ve üst düzey eğitimlerinden faydalanabilir.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Eğitim Modelleri

Enstitülerde lisansüstü olarak verilen eğitimlerin gerçekleştirilmesi için nitelikli ve üst düzey akademik kadrolar tarafından eğitim programları uygulanmaktadır. Lisans eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için eğitimin devam etmesi noktasında kurumsal bir mantıkla hareket eden enstitüler üniversitelerde fakülte üstü bir kurum olarak kurulur. Üsküdar Üniversitesi tarafından kurulmuş olan sağlık bilimleri enstitüsü kapsamında öğrenciler için tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve bilimsel hazırlık eğitim programları sunulmaktadır. Bilimsel hazırlık eğitimi kapsamında mezun oldukları bölümden farklı olarak başka bir bölümde yüksek lisans almak isteyen öğrencilerin gerekli eksiklerini tamamlaması için eğitimlerinin verilmesi sağlanmaktadır.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Doktora Programları

Üsküdar Üniversitesi bünyesinde eğitime devam eden sağlık bilimleri enstitüsü yüksek lisans eğitimlerinin daha üst konumunda bulunan doktora programları içinde faaliyet göstermektedir. Üniversitenin enstitü kapsamında vermiş olduğu doktora programları arasında hemşirelik anabilim dalı ve sağlık yönetimi doktora programları bulunmaktadır. Hemşirelik anabilim dalı; üniversitelerde hemşirelik bölümlerinde doktora derecesi ile eğitim vermeyi amaçlayan kişiler için faaliyet göstermektedir. Sağlık yönetimi doktora bilim dalı ise kamu Hastaneleri ve özel hastanelerde kaynakların en etkin şekilde kullanılmasını sağlayacak mezunları yetiştirmektedir. Bu bölümlere başvuru için uskudar.edu.tr adresinden bilgi sağlanabilir.