PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çocuk Depresyonu İhmal Edilmemesi Gereken Bir Rahatsızlıktır


sosyaldeney4
12-29-2017, 11:17
http://www.doktoramcam.com/assets/media/26-06-2015-011727depresyon-cocuk.jpg


Depresyon, çağımızın hastalığıdır. Yaşlı, genç, çocuk herkeste orta çıkabilmektedir. Özellikle de çocuk depresyonu (https://www.e-psikiyatri.com/kategori/cocukta-depresyon) son yıllarda büyük bir artış göstermiştir. Çocuklarda görülen depresyon, ciddiye alınması gereken bir meseledir. Çünkü tekrarlayıcı olmakta, çocuğun sosyal ilişkilerini, okul performansını, ciddi oranda azaltmaktadır. Tedavi edilmediği taktirde kronikleşebilmektedir. Hatta birçok çocukta intihara kadar olay varabilmektedir. Uzmanlar, okul öncesi her yüz çocuktan birinde, okul çağındaki her yüz çocuktan ikisinde, ergenlik çağındaki her yüz çocuktan sekizinde depresyon rahatsızlığının görüldüğünü belirtiyorlar. Çocukların yaşı dikkate alındığında Bu oranların son derece yüksek olduğu görülmektedir.

Çocuk Depresyonu Belirtileri ve Önemi

Ayrıca çocukluk döneminde oluşan ve tedavi edilemeyen depresyonlar ileriki yaşlarda da devam etmekte, daha büyük rahatsızlıklara yol açmaktadır. Bu yüzden çocuk depresyonu vakalarının anneler, babalar ve öğretmenler tarafından hassasiyetle takip edilmesi, fark edilerek tedavi aşamasına geçilmesi gerekmektedir. Bu durumdaki çocuklarda genel olarak dikkat bozukluğu, öğrenme güçlüğü, kendine güvenin azalması, aşırı heyecan, çabuk ve sık ağlama, uyku bozukluğu, iştah değişikliği, can sıkıntısı, merak duygusunun azalması, alt ıslatma gibi durumlar ortaya çıkmaktadır.

Çocuk Depresyonu Hakkında Ayrıntılı Bilgi

Çocuk depresyonu rahatsızlıkları fark edildiği zaman tedavisi yapılabilmektedir. Çocuğun yaşam kalitesini yükseltebilmek veya koruyabilmek için de mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. e-psikiyatri.com internet sitesinde hem çocuk depresyonu hem de birçok psikolojik rahatsızlık üzerine yetkin bilgiler yer alıyor. Aileler buradan daha detaylı bilgi sahibi olabiliyor.