PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çanta ayakkabı seçim unsurları


sinemay
12-17-2017, 14:08
Çanta seçiminde dikkat etmeniz gereken 3 şey
Bir kadının, günlük hayatında kullandığı olmazsa olmaz eşyalarından ilk akla geleni çantadır. Çanta, bir aksesuar olmanın çok ötesinde, kadının eli, kolu, ayağıdır adeta. Sadece kıyafeti ve genel görünümü tamamlamakla kalmaz, gün içinde lüzumlu olan ve lüzumlu olması olası olan ufak tefek, irili ufaklı, hayati ve keyfi ne kadar eşya varsa hepsini taşıyan, el altında olmasını sağlayan harika kurtarıcılardır.Çantalar bir kadının en iyi asistanı, en sadık sırdaşıdır. İçinde ne taşıdığınızı siz ve ondan başka kimse bilmez. Cüzdan, anahtarlar, telefon, kağıt mendil, makyaj çantası, ufak dikiş seti, cep aynası, ciklet, atıştırmalık krakerler, kuru yemişler, çikolatalar, mp3 player, ıpod, parfüm, kolonya, kitap, mecmua ve akla hayale gelebilecek ve gelmeyecek pek çok eşyayı yanınızda her gittiğiniz yere götürmenizi sağlayan bu kurtarıcılar, dikkatli ve isabetli yapılan seçimlerle hem son derece fonksiyonel ve de uzun ömürlü olabilir; hem de kıyafet kombininiz ve genel görünümünüze farklı bir hava katabilir. Her kadının çanta seçerkenki kriterleri birbirinden epey farklıdır.Buna en uygun marka aslında Love Moschino (https://www.exxeselection.com/love-moschino) markasıdır. Kimisi küçük çantaları sever, kimisi büyük ebatlı ve gösterişli çantaları.. Bazı kadınlar pul, boncuk, m.e.t.al, taş, püskül, çivi ve buna benzer detaylarla süslenmiş kalabalık görünümlü ve hareketli çantaları tercih ederken, bazılarıysa son derece sade, yalın ve minimal detaylara sahip çantaları tercih ediyor. Çanta tercihlerini, kişilerin zevk ve seçimleri etkiliyor elbette ama çantaalırken dikkat edilmesi gereken ortak paydalar var. Bu hususlara dikkat etmek, satın alınan çantayı daha rahat ve daha uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır.

1) Her şeyden önce çantanın teknik özelliklerine dikkat etmek gerekir ki tonlarca para vererek satın aldığınız çantanız kısa bir süre sonra deforme olup dağılmasın. Eğer çok fazla eşya taşımayı seviyor ve bu yüzden de büyük ebatlı çantaları tercih ediyorsanız, çanta saplarının, gövdeyi taşıyıp taşıyamayacağını iyi hesaplayın. İnce ve dayanıksız saplara sahip çantalar size göre değildir. Çanta sapları ne kadar sağlam, dayanıklı ve güçlü bir yapıya sahipse, o kadar iyidir. Gönül rahatlığıyla tıka basa doldurduğunuz çantanızın saplarının en olmadık yerde ve zamanda koparak sizi yarı yolda bırakmayacağından emin olmalısınız. Bu yüzden çantanın ana gövdesi kadar saplarına da dikkat edin.

Ayakkabıya girmek için topuğunuzu ve parmaklarınızı sıkıştırmayın. Bu kalıcı deformasyonlara ve nasırlara yol açacak.

Ayakkabılarınızı büyük olan ayağınıza göre seçmelisiniz

Hemen hemen herkesin bir ayağı diğerinden daha büyüktür. Bu yüzden ayakkabı seçerken küçük olana göre değil büyük olana göre seçmelisiniz.

Dengeye önem verin

Yüksek topuklu ayakkabılar denerken ayağın ortasına baskı uygulayın. Bazı durumlarda topuğunuz ileri geri kayabilir. Bunun olmaması için ayağın farklı bölgelerine baskı uygulamalısınız.

Taban esnekliğine dikkat edin. En uygun esneklikli üretimi Alberto Guardiani (https://www.exxeselection.com/alberto-guardiani) markasında bulabılırız.

Ayakkabı seçerken elinize alın ve tabanını esnetmeye çalışın. Kolay esnemiyorsa eklemlerinizin normal bir şekilde hareket etmesini engelleyecektir. Bu da yürüyüş bozukluğuna, hızlı yorulmaya ve vücudun enerji tüketimini arttırmaya neden olacak.

Açılacağı umuduyla ayakkabı almayın

Birkaç kez giydikten sonra açılacağını düşünmek kan dolaşımı ve kas fonksiyonlarıyla alakalı problemlere yol açabilir. Ayrıca ayakkabı şeklini de kaybedecektir.

Ayakkabı alışverişini öğleden sonra yapın

Günün sonuna doğru ayaklarınız şişmeye başlar. Bu demek oluyor ki sabah ayaklarınıza tam oturan bir ayakkabı akşama doğru sıkmaya başlayacak. Bunun olmasını engellemek için sabah saatlerinde ayakkabı alışverişi yapmaktan kaçınmalısınız.

Ayakkabının içini elinizle kontrol edin

Ayakkabının iç yüzeyi yumuşak olmalı, sert dikişler olmamalı. Taban astarı esnek ve kolayca çıkarılabilir olmalı.