PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Firmalar İçin Bilgi İşlem Ve Bilgi Güvenliğinin Önemi


RealOne
12-01-2017, 21:58
Bilgi İşlem Danışmanlığı
Günümüz iş dünyasında teknolojik yeniliklerin büyük bir hızla ilerlemesi, tüm sektörlerde bilgi güvenliğinin önemini artırmıştır. Hızla büyüyen gelişen şirket yapılarında operasyonların uzman ve eğitimli kişilerce yönetilmesi de önem arz etmektedir. Özellikle kobi niteliğindeki şirketlerde maliyetler oldukça yüksek olmaktadır. Bu nedenle dışardan profesyonel firmalardan bilgi işlem danışmanlığı hizmeti almak kobiler için daha karlı ve az maliyetli olmaktadır. Sunulan bilgi işlem danışmanlığı hizmetleri teknik destek hizmeti ile sınırlı değildir. Bunun yanında teknolojik anlamda da firmaya katkı sağlanmaktadır.

Bilgi Güvenliği İçin Sunucu Yedekleme

Firmalar için önemli bir diğer konu ise verilerin yedeklenmesi konusudur. Rekabetin her geçen gün arttığı iş dünyasında bilgi güvenliği ve bilginin yedeklenmesi firmalar için hayati önemdedir. Yedekleme için geliştirilmiş olan sunucu yedekleme (https://dcpteknoloji.com/incremental-backup-nedir/) yöntemleri firmalara artı değer katmaktadır. Yedekleme sayesinde firmaların geçmiş tüm bilgileri depolanmakta ve herhangi bir veri kaybı yaşanmamaktadır.

Web Uygulamalarının Güvenliği İçin Penterasyon Testi

Firmalara önerilen bir diğer önemli konu ise penterasyon testi (https://dcpteknoloji.com/sizma-testi-nedir-neden-onemlidir-cesitleri-nelerdir/) uygulamasıdır. Penetrasyon testi, sızma testi olarak da bilinmektedir. Test, güvenlikle ilgili açıkları kontrol etmek amaçlı kullanılan bilgisayar ve ağ sistemlerine karşı uygulanan bir yöntemdir. Web uygulamalarının güvenliği için, penetrasyon testi yaygın olarak kullanılmaktadır. Test ile sağlanan veriler, güvenlik politikalarının ve tespit edilen güvenlik açıklarının düzeltilmesinde kullanılmaktadır.

Penetrasyon testinde öncelikle, ele alınacak sistemler ve kullanılacak test yöntemleri, testin kapsamı ve hedefleri tanımlanmaktadır. Potansiyel güvenlik açıklarının daha iyi anlaşılabilmesi için istihbarat toplanmaktadır. Sonraki adımda, hedeflenen uygulamanın olası saldırılara karşı nasıl tepki vereceği anlaşılmaya çalışılmaktadır. Bu adım için statik analiz ve dinamik analiz yöntemleri kullanılmaktadır.

Yapılan çalışmalardan sonra, test sonuçları analiz edilip ayrıntılı olarak rapor haline getirilmektedir. Hazırlanan raporda, istismar edilen güvenlik açıkları, erişim sağlanan hassas veriler, penetrasyon testi yapan kişilerin sistem tarafından fark edilmeden kaldıkları süre gibi analiz sonuçları yer almaktadır.

Site Adresi : https://dcpteknoloji.com/