PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşça çizme modelleri


sinemay
11-13-2017, 02:31
Çocuklar hava şartları ne olursa olsun özgürce koşup oynamak, eğlenmek ister. Anne babalar ise onların hastalanmasından endişelenir. Çocukları soğuktan korumanın yolu onları eve kapatmak değil, mevsime uygun şekilde giydirmek. Kış mevsiminde doğru çocuk botunu seçmek onların keyifli ve sağlıklı bir kış geçirmelerindeki en önemli etmenlerden biri.

Çocuklar suyla oynamayı sevdiklerinden su birikintilerden kaçınmak bir yana özellikle içine gireceklerdir. Bu yüzden de çocuk botlarındaki en önemli özellik su almamasıdır. Botun dış yüzeyi ne kadar az farklı panelden oluşuyorsa o kadar az dikiş bölgesi olacak ve su geçirmezliği de o ölçüde artacaktır. Bu sebeple eğer sade bir tasarım tercih edecekseniz üst yüzeyi tek parça deri ya da sentetik malzemeden üretilmiş çocuk botlar ilk tercihiniz olmalı. Özellikle süet ve deri botlarda NikeAir Force 1 modelleriyle öne çıkmakta ve ikonik tasarımıyla her neslin beğenisini kazanmakta.

Elbette ayağı ıslanmaktan korumak için suyun botun dış yüzeyinden girmesini engellemekten daha etkili teknolojiler de geliştirildi. Özellikle Gore-Tex tabir edilen botlarda hava geçiren ancak su geçirmeyen bir iç katman sayesinde daha ince file ve kumaş panellerin kullanıldığı dış yüzeyli botlar görmek de mümkün olmakta. Bu çocuk botlarının dış katmanları su geçirse dahi içteki zar su geçirmez özelliği ile suyun kenarlardan tekrar dışarı akmasını sağlar ve bu botlar daha hafif ve yumuşak malzemelerden üretildikleri için daha hafiftirler. Bu botların en yaygın örneklerini adidas ve Merrell markalarında görebilirsiniz. Özellikler Merrell’in eksi 30 dereceye kadar soğuk geçirmezlik garantisi verdiği modelleri en uç şartlarda dahi çocukların dışarıda özgürce oynamasına imkân vermekte.

Çocuk botu seçerken çocuğunuzun botunu nerede ve ne yaparken giyeceği de önemlidir. Yüksek bilekli çocuk botları ayağı daha sıcak tutsa da hareket özgürlüğünü kısıtlayacağından çocuğu rahatsız edebilir. Bu durumda yakası ve dili dolgulu, yumuşak çocuk bot (https://www.deichmann.com/TR/tr/shop/cocuk/cocuklar-ayakkabilar/cocuklar-ayakkabilar-bot-ve-cizme.cat) çeşitlerini tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.

Bu senenin çizme modelleri (https://www.deichmann.com/TR/tr/shop/bayan/bayan-ayakkabilar/bayan-ayakkabilar-cizmeler.cat) olarak 2 model dikkatimizi çekiyor bunlar diz üstü çizmeler ile kovboy çizmeleri..

Diz üstü Çizmeler :
Kadife, süet veya deri.. Tercihiniz ne olursa olsun diz üstü çizmenin modası asla geçmez. Ancak bacak boyunuz uzun değilse diz üstü çizmeleri giymenizi pek önermem. İlla giymek istiyorum diyorsanız mutlaka topuklu tercih edin derim.

Kovboy Çizmeleri :
Mış gibi olanlarını değil gerçeğine çok benzeyen kovboy çizmelerinden bahsediyorum. Baharda dahi çiçekli elbiselerinizin altında kullanabileceğiniz bir model aslında.