PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : biosa girmeme sorunu


_SoN_
10-01-2015, 09:52
konu eski ama google da "windows 8 bios açılmıyor" aramasında ilk sırada çıkıyor. benim de başıma geldi farklı bir notebookta ama genel bir sorun olduğunu düşünüyorum çözümü yazayım dediğim.

bildiğiniz gibi windows 8 de hızlı boot özelliği var. biosta destekliyorsa, biosun başlangıçtaki ekranını dahi geçerek windows'u 2 saniyede falan açıyor. yalnız windows 8 kullananlar fark etmişlerdir bilg (http://forum.donanimhaber.com/m_69109790/tm.htm#)isayarı kapat değil de yeniden başlat yaptığımızda aynı hızla açılmıyor bilgisayar, daha uzun sürüyor, neredeyse windows 7 ile aynı açılış süresine geliyor.

anladığım kadarıyla şöyle bir durum var. bilgisayarı normal kapattığımızda windows 8 biosu hızlı başlangıç ayarına alıyor ve bu nedenle biz f2 ye bassak bile açılışta biosa giremiyoruz. bios update falan da kar etmiyor.

çözüm şu. sağ taraftaki menüden bilgisayarı kapat tuşuna shift ile beraber basın. klavyeden shift tuşuna basılı tutup kapat seçeneğini öyle seçin. zaten fark edeceksiniz daha yavaş kapanacak ve açılacak. yani o fast boot özelliğini devre dışı bırakarak normal moda geçmiş oluyoruz.

artık bilgisayar kapandıktan sonra bios açma tuşumuz neyse, genelde f2 oluyor ona basılı tutarak powera basıp çekitğimizde ve f2 ye basılı tutmaya devam ettiğimizde biosa girebiliyoruz.

benim cihaz toshiba satallite p755. diğer cihazlarda %90 aynı mantıktır diye düşünüyorum. eğer bunlarla uğraşmak istemiyorsanız açılış 2 saniye daha fazla sürsün sorun olmaz bunlarla uğraşmayayım diyorsanız biosa girip fast boot u kapatabilirsin. boot mode u normale almak yeterli. biosa hiç giremiyorsanız cihazlara özel windows üzerinden bioslara müdehale programları var cihazınız driver sitesinden bulabilirsiniz. ama dediğim yöntemle her türlü giriliyor bu tarz programlara gerek yok. son çare olarak bakın derim